Пълнени хлебчета

 

Една идея за вкусна закуска. Виждала съм подобни варианти с цели пълнени франзели, но с малки хлебчета лично на мен ми харесва повече. Рецепта няма, само идея.

Нужни са ви хлебчета, които трябва да издълбаете. Не хвърляйте издълбаната вътрешност, а я изсушете и направете на галета. Може да купите всякакви хлебчета, но според мен са най-удачни тези, които се продават полуизпечени (охладени или замразени), тъй като отново се пекат.

 


   
За пълнежа импровизирайте смело! Ще ви дам примерен вариант: в купичка разбъркайте 1 яйце с няколко лъжици заквасена сметана или крем-сирене. Може да сложите и фина извара. Овкусете с продправки по ваш вкус и посолете. Прибавете нарязана шунка, кашкавал, маслини, чушка ...  С риба тон също става чудесно. Няма задължителна рецепта за пълнежа, направете това, което ще ви е най-вкусно.

Напълнете хлебчетата и ги намажете с малко зехтин или стопено масло. Запечете ги до златисто за 10-15 минути във фурна на 180* и сервирайте леко топли със свежа салата. За разлика от повечето сандвичи тези пълнени хлебчета са чудесни и на следващият ден. Остават меки и сочни. Да ви е сладко!

 

Tags: Тестени

  • Hits: 8568
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.