Коледни украшения от белтък

 

Днес съм решила да ви предложа нещо за украса, а не за хапване. Всъщност тя е вкусна и съм сигурна, че децата ви ще бързат да я излапат от елхата. Оставете ги те сами да я направят. Няма да повярвате какви невероятни идеи се крият в детските главички. И така, време е да порисуваме!

За тези украшения рецепта няма. Нужни са ви само добре разбити белтъци с пудра захар, лист хартия за печене, тънък шприц или фунийка от хартия, малко боички за блясък и цветни конци или лентички. Може да направите украсата и с айсинг.
 
Белтъците трябва да са разбити със захарта наистина много добре. Моята пропорция е 85 г захар на един белтък. Разбийте ги добре, за да може лесно да се шприцоват най-различни форми. След като получите хубав гъст целувчен крем го сипете в пош с тънък накрайник или в хартиена фунийка, на която сте отрязали връхчето. Върху лист хартия за печене с молив нарисувайте украса, каквато на вас ви харесва най-много. Обърнете хартията от другата страна. Рисунъкът се вижда достатъчно ясно. След това шприцовайте крем по него, като следвате очертанията. Оставете листа някъде за се суши спокойно и това е всичко. Разбира се, за по-бързо може да направите това в много слаба фурна. Сушете на 50-60*, докато всчко се втвърди и стане здраво. След като белтъка добре изсъхне може леко да го оцветите с бои, но и само в бяло е много хубаво. Внимавайте, украшенията са крехки и лесно се чупят. Бъдете нежни с тях. Тук може да видите как се прави всичко. Принципът е същия. Развихрете въображението си, създайте свои форми и украсете дома си вкусно и по-нестандартно. Да ви е сладко и весели празници!

 

Tags: Украси Коледа

  • Hits: 5779

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.