Медальони от патладжан

 

Тези патладжанени медальони са идеални за парти или лека вечеря. Търпят много импровизации, тъй като може да ги гарнирате с различни продукти. Просто погледнете в хладилника с какво разполагате и запретнете ръкави.

Продукти:

1 патладжан
3-4 с.л. олио
2 домата
малка главичка лук
1 скилидка чесън
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. захар
листа босилек
печено пиле
кашкавал или друго твърдо сирене

Приготвяне:

* Нарежете патладжана на по-дебели кръгчета и ако желаете го посолете и оставете за 15 минути за да изтече горчивата вода от него. Лично аз не го правя, тъй като съвременните сортове не горчат. Поставете кръгчетата в тава, покрита с хартия за печене и леко ги намажете с олиото. Изпечете ги за около 20 минути във фурна на 200*.

* Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Нарежете доматите на малки кубчета и ги сипете при лука. Ако желаете първо ги обелете. Гответе няколко минути, колкото да се посгъстят. Нека останат леко сурови. Към края на готвенето прибавете чесъна, нарязан на тънки филийки, овкусете със сол и пипер и балансирайте киселината на домата с малко захар. Махнете от огъня и поръсете с нарязан пресен босилек.

* Върху патладжанените медальони сложете малко от соса, гарнирайте с накъсани парченца печено пиле и поръсете с настърган кашкавал. Запечете до златисто и сервирайте ястието топло, но не горещо. Да ви е сладко!

 

Tags: Ястия с месо

  • Hits: 5766

Коментари   

Златина
0
Невероятна си Йоли !!!
Обожавам всичко,което ни поднасяш по неповторимия си начин !
А тези патладжани са си направо Висша кухня ❤️
Отговор
yoli
0
Много се радвам, че ти харесват, Злати! Благодаря от сърце за милите думи!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.