Пълнени пилешки бутчета

 

По време на печене на бутчетата не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Все пак, ако ви се стори сухо или обичате повече сос, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с подправки. Сервирайте месото с гарнитура картофено пюре или сотирани зеленчуци.

Продукти за 4 порции:

4 големи пилешки бутчета
1 голям сварен картоф
1 яйце
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

* За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

* Измийте добре бутчетата и ги посолете. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете, като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.

* Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа, като се стараете да има пълнеж навсякъде.

* Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно може да полеете леко със зехтин  или масло. Изпечете ястието за около 90 минути във фурна на 180*.  Да ви е сладко!

 

Tags: Ястия с месо

  • Hits: 10779

Коментари   

Галя
+1
За много години Йоли! Да е здрава, щастлива, красива, успешна новата година за теб! Сетих се за тези бутчета, когато ми остана плънка от едни картофи, които пълних с разни сирена и издълбаната част. Невероятен вкус, а за коричката на бутчетата няма думи. Прекрасни са!
Отговор
yoli
0
За много години, Гале! Благодаря ти, радвам се, че са ти харесали. А и ме подсети за тях, бях ги забравила. Да ви е сладко!
Отговор
Такухи Езегелиян
0
Привет, Йоли! Коя част на бутчето се използва - горната, на която е тазобедрената става или другата, по-долу, която е до стъпалото? Ако е тази на тазобедрената става, дали може да се използва направо пилешка пържола с кожата?
Отговор
yoli
+1
Разбира се, Таки! Още по-дибре с пилешка пържола. Аз си играх бутчета да пълня. Щом имаш възможност за пържола, изобщо не се колебай. Ще се радвам, ако си доволна от ястието. Благодаря ти!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.