Печени пълнени ябълки в Airfryer

 

Често се чудим по време на пости какво сладичко да си хапнем. Без яйца, масло и мляко. Разбира се, има достатъчно подходящи рецепти, но истината е, че без тези продукти един сладкиш не е най-доброто на света. Поне за мен, имайки предвид какъв любител на маслото съм. Днешното ми предложение е за постен десерт с изключителен аромат и съчетание на вкусове. Изпечени в Airfryer на Philips пълнените ябълки са сочни и меки, но чудесно запазват целостта си, което понякога е проблем, ако ги приготвям в обикновена фурна. Ще се радвам, ако разнообразите Коледния пост с този есенен десерт. Здравословен заради сушените плодове и ядки в пълнежа, даващ същевременно енергия и много вкус.

Продукти за 4 порции:

4 кисели ябълки
50 г едро нарязани орехи
4 нарязани на дребно сушени кайсии
25 г тъмни стафиди
2 с.л. сладко от портокалови корички
настъргана кора от 1/2 лимон
1/2 ч.л. ванилова захар
1/2 ч.л. канела
2 с.л. течен мед+1 с.л. за намазване
 
Приготвяне:

* За да приготвите плънката смесете и разбъркайте орехите, кайсиите, стафидите, сладкото, лимоновата кора, ванилията, канелета и меда.

* Отрежете капачета на ябълките и ги издълбайте. Напълнете ги с ореховата плънка и ги поставете в решетъчната кошница на Airfryer. Изберете температура от 180* и 10 минути време за готвене.

 * След звуковия сигнал отворете уреда и сложете капачетата върху ябълките. Намажете ги с мед, както и самите ябълки. Отново включете Airfryer на 10 минути. Сервирайте ябълките студени. Да ви е сладко!

 

Tags: Споделено

  • Hits: 14670
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.