Риба с маслинова паста

 

Може да купите готова маслинова паста, а може да си я направите сами. Ето рецептата. Все пак, ако се спрете на по-лесния варият  и купите готова, овкусете я допълнително с малко чесън, розмарин или риган. Маслиновата паста е достатъчно мазна и затова не е необходима друга мазнина за тази рецепта. Ако желаете може да намажете леко рибата със зехтин. Странна е комбинацията между риба и сирене, може да я срещнете рядко. Избрах моцарела, тъй като товае е неутрално на вкус сирене. Придава сочност на рибата, приятно усещане за еластичност  и плътност, но не променя вкуса на самото ястие. Не препоръчвам друг вид сирене. Ако не ви хареса тази комбинация може да сложите върху маслиновата паста няколко резенчета картофи, нарязани на чипс и след това да запечете всичко.

Продукти за 4 порции:

600 г филе от сьомга или друга риба по избор
4  с.л. маслинова паста
4 резена моцарела
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

* Нарежете рибата на четири парчета, поръсете с черен пипер и леко посолете.  Внимавайте със солта, защото маслиновата паста е достатъчно солена.

* Върху всяка порция риба нанесете маслинова паста, а върху нея сложете по един резен моцарела.

* Загрейте фурната на 220*. Подредете рибата в тава, покрита с хартия за печене и я изпечете за около 15 минути. Сервирайте топла с добре изстудено бяло вино. Наздраве!

 

Tags: Риба и морски дарове

  • Hits: 3766

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.