Руло без печене

 

Рецептата е от стара книжка с рецепти от 1937 година. Рулото е малко, тъничко и много елегантно. Опитайте го!

Продукти:

орехово тесто:

2 белтъка
250 г смлени орехи
2 с.л. галета
5-6 с.л. пудра захар
2-3 с.л. какао
1 с.л. ром или няколко капки ромова есенция
ванилия

пълнеж:

125 г меко масло
2 с.л. пудра захар
2 жълтъка
1 с.л. кокосови стърготини
ванилия
сладко от вишни

глазура:

100 мл разбита на сняг течна сметана с 3 с.л. пудра захар и ванилия

Приготвяне:

* Разбийте леко белтъците с вилица заедно със захарта, рома и ванилията. Не е нужно да ги разбивате дълго, а само докато започнат да се разпенват. Смесете орехите, какаото и галетата. Сипете ги при белтъците и разбъркайте с лъжица, за да се размесят добре.

* Разстелете ореховата смес върху хартия за печене или найлоново фолио. Оформете тънък правоъгълник. Помагайте си с пръсти, като ги мокрите с вода.

* За пълнежа разбийте на гъст крем жълтъците и захарта. Отделно разбийте маслото на пяна. Внимателно смесете жълтъците с маслото, подправете с ванилия, кокос  и разбъркайте добре. Ако ви притесняват суровите жълтъци може да ги разбиете със захарта първо на водна баня за да се темперират. След като се охладят ги смесете с маслото и продължете нататък.

* Разпределете масления крем върху ореховия блат, като го размажете равномерно. Тук-там сложете сладко от вишни или друго по ваш избор. Завийте всичко на руло заедно с хартията. Стегнете краищата и приберете в хладилника поне за 3-4 часа.

* Преди да сервирате рулото отстранете хартията и го гарнирайте с разбита сметана. Вкусно е и със заквасена сметана, както ви харесва. Да ви е сладко!

 

Tags: Рула

  • Hits: 6262

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.