Апетитни люти чушки

 

"Яжте люти чушки за да сте щастливи"! Странно, но капсаицинът в лютите чушки изпраща ясни сигнали до жлезите с вътрешна секреция и те започват да отделят ендрофини, които познаваме като "хормона на щастието". Отново героят капсаицин има способността да кара раковите клетки на простатата са се самоунищожават. Отново той облекчава остеопорозни болки, добре действа при високо кръвно налягане и е незаменим помощник в диетите за отслабване. Поне така твърдят учените в последните години, правейки на пух и прах старата история, колко са вредни лютите чушки. И все пак, хора със стомашно-чревни проблеми трябва да са особено внимателни към лютото, както и тези, коино имат неприятности с бъбреци и сърдечно-съдови заболявания. Така че, хапвайте лютичко, колкото да сте щастливи!

Продукти:

300 г люти чушки
3 с.л. зехтин
3-4 с.л.оцет (на вкус)
1 непълна с.л. захар
1 каф.ч.вода
сол на вкус
1 връзка копър
1 главичка счукан чесън

Приготвяне:

* Загрейте зехтина и изпържете чушките докато се зачервят. Тъй като много пръскат първо ги измийте, а след това ги подсушете добре. Пържете под капак.

* Извадете изпържените чушки и в останалата мазнина сипете водата, оцета и захарта. Посолете. Кипнете соса, опитайте и ако е необходимо прибавете още оцет или захар според вашия вкус. Накрая сложете копъра и чесъна. Кипнете още веднъж и залейте чушките. Оставете ги да престоят един ден за да се овкусят добре. По същият начин можете да приготвите и обикновени пиперки. Да ви е сладко!

Tags: Салати Български гозби

  • Hits: 6136

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.