Салата с аспержи, ягоди и козе сирене

 

Аспержите са фин зеленчук и трябва да се отнесем към тях с подобаващо внимание. След термична обработка трябва да останат хрупкави и сочни. Ето какво е нужно за да ги сварите правилно. В дълбока тенджера кипнете подсолена вода и пуснете в нея аспержите. Сварете ги за десетина минути. Проверявайте дали са готови в най-дебелата им част. Трябва да останат хрупкави и в никакъв случай да не са разварени. Времето на варене зависи от вида и дебелината на аспержите. Понякога са нужни до 5 минути, понякога десетина.
В зависимост от това, какви аспержи сте купили трябва да ги почистите по различен начин. При зелените аспержи с белачка за зеленчуци се обелва само 1/3 от стеблото, като се започва от най-дебелата част. Ако са тънки и млади няма нужда изобщо да се белят. Белите и лилави аспержи се белят по цялата дължина на стеблото. След като сварите аспержите ги шокирайте със студена вода и отцедете.

Продукти за 4 салати:

1 връзка зелени аспержи
12 ягоди
100 г меко козе сирене
40 г натрошени бадеми
сол, зехтин и лимонов сок на вкус

Приготвяне:

* Вече знаете как да сварите оспержите. Нарежете ги на парчета, а ягодите на резенчета. Подредете всичко в чинии и поръсете с натрошено сирене и бадеми. Подправете със сол, лимон и зехтин. Да ви е сладко!

 

Tags: Салати

  • Hits: 3740

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.