Бадемови сладки с марципан

 

Ако искате сладките да имат правилна форма ги изпечете в силиконови форми. Аз ползвах малки полусфери. Глазурата е по ваше желание: може да ги полеете със стопен бял шоколад или да направите ледена глазура от пудра захар и малко портокалов сок, която да оцветите с хранителни бои. Сладките са изключително трайни и колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават. Вкусовете и консистенцията им се спояват и ги правят действително превъзходни!  

Продукти за около 40 броя:

200 г белени бадеми
200 г марципан (рецепта за домашно приготвен може да видите тук)
100 г настърган бял шоколад
2 белтъка
80 г пудра захар
настъргана кора от 1 портокал

 



Приготвяне:

* Запечете бадемите до порозовяване в сух тиган. След като се охладят ги накълцайте на фини парченца в блендер или с нож.

* Нарежете марципана на дребно и го затоплете на водна баня или в микровълнова фурна докато омекне. Прибавете шоколада, захарта и бадемите. Постопенно сипвайте от белтъците, като бъркате докато получите гладка гъста маса. Подправете с портокалова кора. Може да направите всичко с миксер.

* С влажни ръце оформете малки топчета. Подредете ги върху хартия за печене и загрейте фурната на 160*. Изпечете сладките за около 10-12 минути. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки

  • Hits: 8696

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.