Канелени пръчки

 

Тестото за тези сладки бързо се втвърдява. Ако поизстине дори леко веднага се начупва. Не се притеснявайте. Просто трябва отново да го затоплите. Ще ви кажа как правя аз. Наведнъж изпичам по 4 правоъгълника. Изваждам ги от фурната и отстранявам хартията. Слагам изпечените кори отново в тавата и я връщам обратно във фурната, но на отворена врата. Кака държа тестото топло. Взимам правоъгълниците един по един и върху дъска веднага ги завивам на пуричка, докато наистина са съвсем горещи. Внимавайте да не се изгорите! Ползвайте ръкавици или някаква тънка кърпа. Работете бързо. Може да нарежете хартията на правоъгълници с по-малки размери. Така канелените пръчици ще станат по-малки и повече на брой.

Продукти за 12-14 броя:

100 г меко масло
1 ч.л. канела
ванилия
50 г пудра захар
3 белтъка
50 г кристална захар
100 г брашно

Приготвяне:

* Разбъркайте на крем маслото заедно с канелата, ванилията и пудрата захар. Разбийте на сняг белтъците. Постепенно добавете кристалната захар, като продължите да разбивате до получаването на твърди връхчета. Добавете разбитите белтъци към маслото, като ги редувате с брашното. Бъркайте леко и внимателно с бъркалка.

* Нарежете лист хартия за печене на правоъгълници с големина приблизително 12X6 см.  Върху всеки сипете по 1-2 с.л. от тестото. С нож или шпатула разнесете на тънък равномерен слой.

 * Подредете намазаните правоъгълници в тава или силиконово килимче и изпечете за 3-4 минути до порозовяване в предварително загрята на 180* фурна. Бързо махнете хартията от изпеченото тесто и завийте на пуричка, докато още е горещо.

* Съхранявайте бисквитите на открито или в картонена кутияq за да не се овлажняват и да останат хрупкави. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки Коледа

  • Hits: 6424

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.