Сандвич-джоб

 

Една идея за вкусни домашни сандвичи. За да ги направите ползвайте хлебно тесто с мая, каквото вие предпочитате. Рецепта няма да пиша, тъй като всеки харесва различен хляб. По-скоро ще ви опиша как да направите сандвич-джоб.

*  От тестото направете малки топчета с големина на пинг-понг топчета. Разточете ги на тънък кръг и ги намажете с малко зехтин или стопено масло, като внимавате да не мажете по краищата. Прегънете ги и отново намажете с мазнина. В единия край на прегънатия кръг сложете малък квадрат от хартия за печене. Прегънете още веднъж. Отгоре намажете с разбито яйце и поръсете със семена по избор. Надявам се от снимката да става ясно как се прегъва тестото за да се получи хлебче-джоб.
Подредете хлебните джобове в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат за 20 минути и ги изпечете до златисто за около 15-20 минути във фурна, загрята на 200*. След като се охладят отстранете хартията.

 * Напълнете джобовете с различни колбаси, сирене и пресни зеленчуци. Сигурна съм, че на следващият ден само вашето дете ще има в училище такъв специален сандвич. Да ви е сладко!

 

Tags: Тестени

  • Hits: 11469
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.