Свинско контрафиле с хлебно-лучен пълнеж

 

Сушеният лук е идеален за всякакви пълнежи. Той е сладък, с много активен аромат и без никаква острота, за разлика от пресните видове лук. Хлебно-лученият пълнеж е подходящ за пиле, пуешко или телешко месо. Най-вкусен става със сушен пържен лук. Все пак, ако не разполагате със сушен лук задушете на бавен огън 1 глава ситно нарязан кромид-лук. Задушавайте само в масло действително на слаб огън дълго време. Лукът трябва да се карамелизира, да стане сладък на вкус, но в никакъв случай да не прегаря. След това може да го ползвате за пълнеж или ароматно масло.

Продукти за 2 порции:

400 г свинско контрафиле
сол и черен пипер на вкус
2 филии сух бял хляб
2 с.л. сушен лук
1 стрък зелен лук
1/2 ч.л. сух чесън
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян сух кориандър
2 жълтъка
30 г масло
1 с.л. олио

 



Приготвяне:

* Оформете месото на два дебели котлета. С остър нож направете дълбок джоб, като разрежете всяко парче отстрани, без да го прерязвате до края. Посолете и поръсете с черен пипер.

* За плънката натрошете на едри трохи само средата на хляба. Добавете сушения лук, ситно нарязаната зелена част от пресния лук, чесъна, зехтина и кориандъра. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте всичко с жълтъците.

* Напълнете котлетите и затворете разрязаната част с клечки за зъби. Загрейте маслото и олиото. Изпържете месото на среден огън за по 2 минути от всяка страна до зачервяване. Намалете котлона до слабо и похлупете съда. Задушете още 2-3 минути и сервирайте с гарнитура по желание. Да ви е сладко!

 

Tags: Ястия с месо

  • Hits: 10531

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.