Пълнени патладжани с булгур

 

Булгурът става много вкусен, ако се залее с бульон, а не с вода и се остави да набъбне. Той не се нуждае от варене, тъй като е твърда пшеница, която предварително е бланширана, след което е изсушена и натрошена. Все пак, ако някоя рецепта изисква сварен булгур, варете го не-повече от 15 минути.

Продукти за 4 порции:

2 средни патладжана
40 г масло
2 с.л.зехтин
1 ч.ч. булгур
1 глава лук
2 скилидки накълцан чесън
1/2 ч.ч. микс от едро нарязани бадеми и кашу
1/2 ч.ч. стафиди
1/4ч.л. настъргано индийско орехче
1 счукан бахар
1/2 ч.л. куркума
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:

* Разполовете патладжаните по дължина и ги издълбайте с лъжичка. Посолете издълбаната вътрешност и оставете 20 минути за да се отстрани горчивината. Изплакнете със студена вода и изцедете.

* Залейте булгура с топла вода и го оставете да набъбне и омекне. След това го измийте и отцедете.

* Нарежете лука на дребно и го задушете в маслото и зехтина заедно с издълбаната вътрешност на патладжаните, ядките, стафидите, чесъна, подправките, и ги добавете към лука заедно с булгура. Гответе 2-3 минути и подправете със сол и пипер. Напълнете със сместа патладжаните, сложете ги в тавичка, намазана с масло, сипете малко вода и ги изпечете в загрята на 180*фурна за около 20 мин. По желание поднесете с доматен сос. Да ви е сладко!

 

Tags: Безмесни ястия

  • Hits: 12183

Коментари   

Грациела
0
Скъпа Йоли,
Във възторг съм от рецептите в сайта! Тази рецепта за патладжани с булгур беше много вкусна. За щастие имах всички подправки под ръка и ястието стана превъзходно! От все сърце благодаря за споделените тънкости в готварството! Научавам постоянно нещо ново !
Отговор
yoli
0
Ех, Граци, как успяваш винаги да ме зарадваш ти! Благодаря ти за пореден път! Радвам се, че ви е було вкусно!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.