Чушкина манджа

 

Има най-различни рецепти за печени червени чушки с прясно мляко. Повечето са с брашно, слага се яйце и понякога натрошено сирене и чесън. Този вариант с карамелизирането на млякото е просто великолепен! От години приятелката ми Тони ми говори за тези чушки, та чак сега се наканих да ги направя. Е, имам си още една любима българска гозба! Благодарско, Тони!

Продукти за 2 порции:

8-10 печени червени чушки
500 мл прясно мляко
1 с.л. масло
сол на вкус

Приготвяне:

* Почистете чушките от люспите и семките. Накъсайте ги на лентички и ги сложете в тенджера. Залейте ги с млякото и прибавете маслото. Гответе чушките без капак докато млякото изври почти напълно, карамелизира се и се превърне в гъст сос. Посолете и сервирайте с парче сирене. Да ви е сладко!

 

Tags: Безмесни ястия Български гозби

  • Hits: 11715

Коментари   

Вера
0
Здравейте, Йоли!
Рецептата Ви е прекрасна. Заглавието "Чушкена манджа" у мен връща спомен от детството за гозба с чушки, лук и доматено пюре, подправена със сол и захар. Правят я по Търновско, където си произвеждат прекрасните зеленчуци за нея.
Отговор
yoli
0
Верче, вкусовите спомени от детството са нещо безценно. Понякога имам усещането, че буквално ги вкусвам, всичко се завръща. Много ти благодаря! Зарадваха ме думите ти!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.