Сушените смокини може да замените с други, само спазвайте същите количества. Същото се отнася и до ядките и семената. Все пак горещо препоръчвам комбинацията смокини-розмарин. Много добре си кореспондират и превръщат тези най-прости сухари в зарибяващи хруски. Не са много сладки и са идеални за децата като допълнение към училищната закуска. Съхранявайте ги затворени в кутия на сухо място.

Tags: Сладки За децата

Към рецептата...Сухари със сушени смокини и розмарин

  • Hits: 3379

 

 

Да завиршим темата „Детски рожден ден“ с торта. Всички деца обичат палачинки и мисля, че торта, направена с тях ще се хареса на всички. Може да направите палачинките цветни. Така тортата ще е по-колоритна. Разделете сместа на няколко части и ги оцветете със сладкарски бои в различни цветове. Изпечете ги както обикновено в намаслен тиган, но намалете температурата на котлона с още една степен. Нужно е палачинките да засъхнат добре и брашното да се сготви, но да не прегарят. Само така цветовете ще останат свежи.

Още рецепти за детски празник:

Тема 1

Тема 2

Тема 3

Tags: Торти За децата

Към рецептата...Детски рожден ден-четвърта част

  • Hits: 3873

 

 

Рожденият ден на едно дете е най-хубавият празник в годината. Децата тръпнат в очакването на този миг и се чувстват наистина специални. Ние родителите сме тези, които можем да направим всеки детски рожден ден незабравим. Защото този празник е и наш, също толкова обичан и чакан, като е за детето.
Най-важното е как ще се чувстват малчуганите, затова винаги планувайте този ден заедно с тях. Направете списък на гостите, обсъдете какво да има за хапване, организирайте забавни игри, украсете къщата или двора с балони и шарени ленти и гирлянди. Празничната украса е ключът към един запомнящ се празник. За всички деца купете хартиени шапки и свирки. Ще е истински забавно, ако вземете пастели за гримиране и изрисувате лицата им. Непременно подгответе фотоапарат или камера, за да останат спомените вечни. За напитки направете различни безалкохолни плодови коктейли с шарени сламки. Храната може да е направена с обикновени продукти, но необикновена на вид. На децата ще им е забавно и докато хапват ще фантазират с нея нови игри.

Tags: За децата

Към рецептата...Детски рожден ден-част първа

  • Hits: 4636
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.