Кайсиевата смес не е много сладка, затова може да добавите към десерта и малко фурми. За по-добър вкус може предварително да запечете някои от ядките. Сусамът може да замените с кокосови стърготини. Те също са по-ароматни, ако са предварително запечени. Освен кръгчета може да направите от сместа и пръчици.

Tags: Сладки закачки За децата

Към рецептата...Кайсиеви лакомства

  • Hits: 3495

 

 

Домашно приготвена слънчогледова халва, за която са нужни 10 минути работа. Продуктите са напълно достъпни и в повечето случаи се намират във всеки дом. Халвата се получава много вкусна и ароматна. За съжаление не става на конци като тази от магазина, но е истинска-без никакви подобрители, консерванти и стабилизатори. Това, както и великолепния вкус компенсират абсолютно всичко. Ще се радвам да опитате!

Tags: Български гозби Сладки закачки

Към рецептата...Слънчогледова халва

  • Hits: 15532

 

 

Най-вкусните! Приятно дъвчащи, с наситен млечен вкус и ухаещи на печени орехи. Нужни са ви само тни неща-подсладено кондензирано мляко, орехи и 5 минути време.

Tags: Сладки закачки

Към рецептата...Орехови бонбони с кондензирано мляко

  • Hits: 9597

 

 

За малки и големи захаросаните ябълки винаги са били любимо лакомство. Като дете по панаирите силно ме примамваше лъскавата наситеночервена ябълка на клечка. Захарните петлета и памукът също, вафлите „Ракети“, пълни с крем, цигарените дъвките по стрелбищата и ред други неустоими за едно дете вкусотии. Днес чаровните ябълки също ги има по панаирите, но най-вече се продават в изобилие по коледните базари. Бих искала да ви предложа един по-вкусен вариант, защото ябълката е облечена в мек дъвчащ карамел, неустоимо ухаещ на масло. Може би не е толкова примамливо красива като червената, но вкусът наистина компенсира това. Нужни са ви по-дребни ябълки, независимо от цвета им, захар, масло, сметана и малко печени ядки по избор. Неколцина дървени шишчета или тънки ябълкови клонки. Това е всичко. Да започваме.

Tags: Сладки закачки За децата

Към рецептата...Карамелени ябълки

  • Hits: 4315

 

 

 

Лавандулово време е. Имаме възможност да приготвим различни уханни десерти, напитки, да декорираме с лавандула дома си, както и да я изсушим. На вашето внимание предлагам невероятно желе от пенливо вино и лавандула. Изключително фино и нежно, с чудесен аромат и цвят. Освен, че може да го хапвате с палачинки или пържени филийки, желето е незаменимо като пълнеж за различни торти и дребни сладки.
Подобно желе приготвих и с цвят на бял бъз, чиято рецепта ще прочетете в края на публикацията. Толкова добре се получи, че не мога да реша кое ми харесва повече-с лавандула или бъз...

Tags: Сладки закачки

Към рецептата...Винено-лавандулово желе

  • Hits: 3997
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.