Един от най-вкусните начини за приготвяне на коктейлни череши е Амарена. Всъщност, това е сорт дребни черни череши, отглеждани в Болоня и Модена. За да станат коктейлни, вкусните тъмни плодове се заливат със сироп и се използват за декорация на различни десерти. Черешите са съвършено кръгли, гладки, хрупкави и напоени със сироп. Комбинацията с шоколад е просто неустоима! Освен това са разкошни в крем, към сладолед, както и за пълнеж на торти и бонбони.
Amarena  на италиански означава вишна, но по-скоро италианците наричат така сорт леко горчиви череши. Интензивният им вкус, напомняш горчив бадем е много специфичен и точно той отличава тези плодове от познатите ни вишни и череши. Сортът е разработен от Дженаро Фабри. Всичко започва след като съпругата му набрала диви череши и ги приготвила по този начин, който днес носи името череши Амарена. Дженаро купил керамичен бяло-син буркан от художника Рикардо Гати, в който да съхрани черешите. Така стартира малък семеен бизнес, свързан с черешите. До ден днешен компанията е семейна и носи името Фабри. Красивият керамичен буркан става емблема за череши Амарена, независимо, че по целия свят те се произвеждат от различни фирми.
Цената на Амарена е доста висока, затова може да се опитаме да ги приготвим сами. Сигурните продукти са черешите, захарта и лимона. Останалите подправки са търговска тайна, затова по вкус добавяме продукти, които биха доближили домашно приготвените череши до тези, които произвежда Фарби. Сега у нас е черешово време и си заслужава да направим 1-2 бурканчета.

Tags: Сладки закачки

Към рецептата...Домашно приготвени череши Амарена

  • Hits: 15123

 

 

 

 

Малките нежни цветчета на белия бъз правят чудеса в кулинарията. На сироп, сок, желе, сорбе, оцет, чай или панирани, те доставят истинска вкусова наслада. Рецептите са безброй и самата аз всяка пролет приготвям нещичко от бъз. Тази година ще опитам ликьор. Тук в Германия е много разпространен и се продава навсякъде като готов продукт. Не съм купувала, защото със сигурност е по-добре да го приготвя сама. 

Tags: Сладки закачки

Към рецептата...Ликьор от бял бъз

  • Hits: 3624

 

 

 Кайсиевата смес не е много сладка, затова може да добавите към десерта и малко фурми. За по-добър вкус може предварително да запечете някои от ядките. Сусамът може да замените с кокосови стърготини. Те също са по-ароматни, ако са предварително запечени. Освен кръгчета може да направите от сместа и пръчици.

Tags: Сладки закачки За децата

Към рецептата...Кайсиеви лакомства

  • Hits: 4223

 

 

Домашно приготвена слънчогледова халва, за която са нужни 10 минути работа. Продуктите са напълно достъпни и в повечето случаи се намират във всеки дом. Халвата се получава много вкусна и ароматна. За съжаление не става на конци като тази от магазина, но е истинска-без никакви подобрители, консерванти и стабилизатори. Това, както и великолепния вкус компенсират абсолютно всичко. Ще се радвам да опитате!

Tags: Български гозби Сладки закачки

Към рецептата...Слънчогледова халва

  • Hits: 16706

 

 

Най-вкусните! Приятно дъвчащи, с наситен млечен вкус и ухаещи на печени орехи. Нужни са ви само тни неща-подсладено кондензирано мляко, орехи и 5 минути време.

Tags: Сладки закачки

Към рецептата...Орехови бонбони с кондензирано мляко

  • Hits: 10901

 

 

За малки и големи захаросаните ябълки винаги са били любимо лакомство. Като дете по панаирите силно ме примамваше лъскавата наситеночервена ябълка на клечка. Захарните петлета и памукът също, вафлите „Ракети“, пълни с крем, цигарените дъвките по стрелбищата и ред други неустоими за едно дете вкусотии. Днес чаровните ябълки също ги има по панаирите, но най-вече се продават в изобилие по коледните базари. Бих искала да ви предложа един по-вкусен вариант, защото ябълката е облечена в мек дъвчащ карамел, неустоимо ухаещ на масло. Може би не е толкова примамливо красива като червената, но вкусът наистина компенсира това. Нужни са ви по-дребни ябълки, независимо от цвета им, захар, масло, сметана и малко печени ядки по избор. Неколцина дървени шишчета или тънки ябълкови клонки. Това е всичко. Да започваме.

Tags: Сладки закачки За децата

Към рецептата...Карамелени ябълки

  • Hits: 4536
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.