Боровинкови сладоледени шишчета

 

Обичам сладките закачки и дори съм създала категория с това име в готварската ми страница. Там са събрани рецепти, които са по-различни от познатите ни сладкиши и торти. Понякога необичайни като продукти и вид, понякога просто идеи за нещо интересно и често без посочена рецепта. Днешното ми предложение е точно такова. Една лятна идея с боровинки и кисело мляко. Чудесна ледена закачка за малки и големи. Ето с няколко думи какво ви е нужно, за да направите лесен десерт, който предизвиква усмивка на лицето на всеки, който го види и вкуси.

Нужни са ви едри боровинки, които да нанижете на шишчета и добре да замразите.

 След това топнете замръзналите плодове в подсладено гъсто кисело мляко, което сте изсипали във висока чаша. Поставете ги в чиния, покрита с найлоново или алуминиево фолио и отново замразете. Топнете ги още веднъж в млякото и оваляйте в кокосови стърготини. (Може да направите това няколко пъти, в зависимост от това, колко плътна желаете да е млечната обвивка.) Съхранявайте във фризер до сервиране.

 Това е идеята, а вие сами преценете как да овкусите млякото. Може да го подсладите с мед и подправите с ванилия и лимонова кора. В част от него сложете малко смлени боровинки за хубав лилав цвят. Самото мляко може да замените със заквасена сметана или готов стопен сладолед. Оваляйте в ядки, натрошени бисквити или цветна захар. Доверете се на въображението си и направете ледените шишчета с децата си. Забавлявайте се!

 

Tags: Сладки закачки За децата

  • Hits: 5625

Коментари   

Mariela Krustev
0
С тази оригална идея зарадвах децата на моята приятелка.
Благодаря Йоли!
Отговор
yoli
0
Аз на теб благодаря, Мариела. така се радвам, че ги опита. надявам се да са се харесали на децата. Много ти благодаря за доверието, което имаш в рецептите ми. Щастлива съм, че ги опитваш.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.