Ананасова торта

 

 

 

Всеки компонент от тази торта е с ананас, който я прави изключително ароматна, нежна и ефирна. Рецептата, от която взаимствах идеята е с готово пюре Пиня колада. Тъй като знам, че трудно се намира, а е и скъпо, приготвих пюре от консервиран ананас. Получи се невероятно сполучливо като вкус и консистенция. Също използвах и пресен плод за средния слой и блата, за да се усещат хрупкави свежи парченца ананас, несравнимо по-вкусни и ароматни, отколкото ако са консервирани.
Бъдете внимателни, когато ползвате пресен ананас и искате да го желирате. Плодът съдържа ензим, който разрушава белтъка. Желатинът изгубва свойствата си и няма да стегне. Затова е нужно съвсем за кратко да сготвите плода и всичко ще е наред.
Тортата се замразява, което е голямо предимство, тъй като всичко може да се приготви предварително. За удобство всички мерки са в грамове.

Tags: Торти

Към рецептата...Ананасова торта

  • Hits: 9759

 

На вашето внимание презентирам една много интересна и ароматна торта. На пръв поглед десерт с розмарин е нещо необичайно, дори стряскащо, но ароматът на средиземноморската билка отлично се съчетава шоколад. Този крем, комбиниран със свежестта на портокалите е великолепен, а сушените кайсии придават изключително приятна консистенция на всяка хапка. В средата на тортата има лешников блат, а най-отдолу хрупкава коричка. Всеки компонент без шоколадовия мус може да приготвите дни или седмици предварително, и да замразите. След това сглобяването е бързо и лесно. Като последна стъпка остава само да направите шоколадовия мус. Като пример мога да кажа, че моята торта направих минимум преди две седмици, а всеки отделен компонент дори още по-рано. Понякога човек няма време да се заиграе в кухнята и е много удобно, ако всичко може да се приготви предварително. Тортата е напръскана с кафяв велур спрей и е украсена изключително семпло с лента от шоколадово тесто за моделиране. Ще се радвам да я приготвите за някой от предстоящите празници.

Tags: Торти Коледа

Към рецептата...Шоколадова розмарин-торта

  • Hits: 11881

 

 

 

С голямо удоволствие ви представям една изключително свежа и вкусна торта. Прасковен мус, босилеков крем и прасковено желе с червено вино Sallinas Pino Noir. За основа съвсем тъничък блат с листа босилек. Направих я в силиконова форма, която си купих наскоро. Хареса ми, че е правоъгълна и че има вдлъбнати линии, които могат да се запълнят с желе, крем или сироп. В какво ще се направи тортата не е от значение, продуктите са предвидени за кръгла торта 20 см.

Tags: Торти

Към рецептата...Прасковено-босилекова торта

  • Hits: 5831

 

 

 

Синът ми каза, че това е една от най-хубавите торти, които съм правила. А щом детето така казва, майка му хвърчи. Шегата настрана, тортата наистина е изключително вкусна. Съдържа всички компоненти на коктейла Мохито и допълнително е освежена със зелена ябълка. Не мога да ви покажа снимка на разрез от голямата торта. Тя беше за рождения ден на сина ми, а той съответно почерпи приятелите си с нея. Но за да я опитаме и ние у дома направих една мини тортичка. Нея може да я видите отрязана и да добиете бегла представа, как изглежда отвътре. Единственото, което липсва в нея е хрупкавия слой. И тъй като е мини торта съответно блатът и пластът мохито също са малки. При кръгла стандартна торта нещата изглеждат различно. Ето и рецептата, а аз наистина много ще се радвам, ако я опитате.

Tags: Торти

Към рецептата...Торта Ябълково мохито

  • Hits: 16014

 

 

Снимката на тази торта краси корицата на новата ми книга "Празнични рецепти", но самата рецепта не е в съдържанието. Днес с удоволствие ви я представям и публикувам тук. Предстоят най-красивите и светли празници Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. Ще се радвам, ако тортата намери място на вашата трапеза и направи празниците ви още по-вкусни и красиви. Заповядайте!

Tags: Торти Великден

Към рецептата...Ягодова-лайм торта

  • Hits: 23938

 

 

 

Тортата е истинска наслада за вкусовите сетива. Не се плашете от от дългия текст и от това, че се приготвя два дена. Всяка стъпка отнема не повече от 5-10 минути. Дори бих казала, че е много по-лесно, ако работата по една торта се разпредели в няколко дена. Така разполагаш с време, а когато на човек му е спокойно нещата се получават добре. Тортата е много ароматна заради домашно приготвената портокалова паста, която може да ползвате за всякакви други десерти. Ябълковият пласт придава неповторима свежест, бадемовият мус носи нежността, а морковената основа сама по себе си е чудесен сладкиш. Много е интересна и огледалната глазура, която е без кондензирано мляко и шоколад. Благодаря за рецептата на Maren Lubbe и списание Fou de Pâtisserie.

Tags: Торти

Към рецептата...Портокалова марципан торта

  • Hits: 14096
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.