С голямо удоволствие ви представям една изключително свежа и вкусна торта. Прасковен мус, босилеков крем и прасковено желе с червено вино Sallinas Pino Noir. За основа съвсем тъничък блат с листа босилек. Направих я в силиконова форма, която си купих наскоро. Хареса ми, че е правоъгълна и че има вдлъбнати линии, които могат да се запълнят с желе, крем или сироп. В какво ще се направи тортата не е от значение, продуктите са предвидени за кръгла торта 20 см.

Tags: Торти

Към рецептата...Прасковено-босилекова торта

  • Hits: 4769

 

 

 

Синът ми каза, че това е една от най-хубавите торти, които съм правила. А щом детето така казва, майка му хвърчи. Шегата настрана, тортата наистина е изключително вкусна. Съдържа всички компоненти на коктейла Мохито и допълнително е освежена със зелена ябълка. Не мога да ви покажа снимка на разрез от голямата торта. Тя беше за рождения ден на сина ми, а той съответно почерпи приятелите си с нея. Но за да я опитаме и ние у дома направих една мини тортичка. Нея може да я видите отрязана и да добиете бегла представа, как изглежда отвътре. Единственото, което липсва в нея е хрупкавия слой. И тъй като е мини торта съответно блатът и пластът мохито също са малки. При кръгла стандартна торта нещата изглеждат различно. Ето и рецептата, а аз наистина много ще се радвам, ако я опитате.

Tags: Торти

Към рецептата...Торта Ябълково мохито

  • Hits: 13887

 

 

Снимката на тази торта краси корицата на новата ми книга "Празнични рецепти", но самата рецепта не е в съдържанието. Днес с удоволствие ви я представям и публикувам тук. Предстоят най-красивите и светли празници Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. Ще се радвам, ако тортата намери място на вашата трапеза и направи празниците ви още по-вкусни и красиви. Заповядайте!

Tags: Торти Великден

Към рецептата...Ягодова-лайм торта

  • Hits: 21890

 

 

 

Тортата е истинска наслада за вкусовите сетива. Не се плашете от от дългия текст и от това, че се приготвя два дена. Всяка стъпка отнема не повече от 5-10 минути. Дори бих казала, че е много по-лесно, ако работата по една торта се разпредели в няколко дена. Така разполагаш с време, а когато на човек му е спокойно нещата се получават добре. Тортата е много ароматна заради домашно приготвената портокалова паста, която може да ползвате за всякакви други десерти. Ябълковият пласт придава неповторима свежест, бадемовият мус носи нежността, а морковената основа сама по себе си е чудесен сладкиш. Много е интересна и огледалната глазура, която е без кондензирано мляко и шоколад. Благодаря за рецептата на Maren Lubbe и списание Fou de Pâtisserie.

Tags: Торти

Към рецептата...Портокалова марципан торта

  • Hits: 12744

 

 

 Любителите на шоколада ще останат очаровани от тази шоколадова експлозия. Всяка хапка е истинска наслада! Както казва един мой приятел, "това затваря очите". Тортата е тежка, с много ядки, шоколад, сметана и масло. Малка е, само 22 см, но ви уверявам, че е достатъчна поне за 20 души. Един тънък триъгълник е напълно ще задоволи и най-капризния вкус. Тортата е подходяща за замразяване и е идеална за празник. Ще се радвам да я опитате!

Tags: Торти Коледа

Към рецептата...Лешникова шоколадова крем-торта

  • Hits: 44384

 

 

 Имам удоволствието да ви запозная с бутиковата винарна Salla Estate, разположена в Североизточна България, на 60 км от Варна. Създадена е само преди 10 години, като малък семеен проект, но вече има спечелени няколко златни медала от престижни винени конкурси, а енологът на избата Анелия Христакиева е носител на приза "Енолог на годината" за 2019 г.
Гроздето се отглежда изцяло в 300 декара собствени лозя, разположени в с. Блъсково, чието име в миналото е било САЛЛА, произхождащо от думата САЛИХ, означаваща – „ЧИСТО, ХУБАВО, ДОБРО” – точно каквотo е виното
във всяка бутилка, създадена в Salla Estate. Ако се загледате в продуктовите етикети на вината и се чудите, защо на някои откривате конска глава, то е тъй като в имението се отглеждат коне от благородната порода Липицанер. Тук може а видите повече за винарната.

Днес ви предлагам една изключително свежа и вкусна торта. Фин блат с кокосов дъх и крем с наситен млечен вкус и загатваща нотка на рози. Най-специално е завършващото тортата желе от сухо розé‎ Salla Estate. Виното е сухо, ароматно и с красив оранжево-розов цвят. Вкусът му носи усещане за сушени плодове, билки и ябълка с карамел. Желето идеално балансира общия вкус на тортата и кореспондира чудесно с аромата на рози и кокос.

Tags: Торти

Към рецептата...Панакота торта с розé‎-желе

  • Hits: 12230
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.