Около тортите винаги има някаква история. Редовно ги правим по повод, но често се случва някой продукт да ни провокира и много да ни се иска да го вложим в това сладко изкушение. Една торта е многокомпонентен сладкиш, което ни дава изключителна възможност за творчество. Добавяш различни вкусове, съчетаваш ги с основния продукт, стараеш се цветово също всичко добре да си пасне и накрая стигаш до украсата. Моята торта започна с това, че съседът ми донесе една пълна торба с манго. Поне 3 кг. Истинско богатство! Но такова количество няма изяждане, не може и всичко наведнъж да направиш на сладкиши. А плодовете бяха идеално узрели и нямаше да издържат дълго време. По-голямата част от тях направих на пюре, което замразих. В момента имам фантастична заготовка за крем, сладолед или сорбе. И тъй като е пролет и наближава най-хубавия ни празник 24 май, е време за нещо свежо. Какво по-леко и приятно от торта с много лайм, манго и кокос? Тропически вкусове, допълнително подчертани с мента. За колорит-спаначени блатови, които сами по себе си са прелестен сладкиш. Идеята взаимствах от Maren Lubbe. Заслужава си да надникнете при нея!
И така, заповядайте една дълга рецепта за торта, придружена със снимки. Надявам се да ви хареса!

Tags: Торти

Към рецептата...Спаначена лайм торта

  • Hits: 4500

 

 

Нежна торта с мандаринов крем, хрупкава морковена сърцевина и маслена основа с шамфъстък. В средата зелен шамфъстъков блат отделя като цветен акцент наситено оранжевите моркови. Тортата се замразява, което позволява да бъде приготвена седмици предварително преди поднасяне. Украсена е семпло с няколко марципанови бонбона, имитиращи камъчета и е напръскана с велур спрей. Тортата е 18 см, но е висока. Може да се направи и в по-голяма форма. В този случай ще стане малко по-ниска.

Tags: Торти Великден

Към рецептата...Морковено-мандаринова торта

  • Hits: 7373

 

 

Тази торта се получи напълно изненадващо. Всичко започна от останал кокосов пълнеж и тесто от тази рецепта. Оформих кокоса на малка квадратна плочка и го оставих във фризера да си чака реда за нещо друго. Тестото също замразих.

Tags: Торти

Към рецептата...Малинова брауни торта

  • Hits: 6514

Бананова кафе торта

 

 

Основата на тази торта е чудесната комбинация между банани, карамел и кафе. Добре е бананите да са добре узрели, за да дадат сладост и аромат. Тортата е 20 см, но е висока. Достатъчна е за 8-12 порции, в зависимост от големината на парчетата. Ако искате торта с по-голям диаметър ще стане по-ниска, което също не е никак лошо.

Tags: Торти

Към рецептата...Бананова кафе торта

  • Hits: 9009

 

 

Нарекох тази великолепна торта Клеано, тъй като беше по поръчка на германската фирма Кнауф. Те произвеждат бели пана с перфорации в тях, които се използват за подобряване на акустиката в концертни зали, звукозаписни студиа, киносалони, училища и офиси. Украсих тортата с малка захарна плочка, имитираща техните пана. В описанието на рецептата ще ви разкажа кое е специалното в тази торта и ви уверявам, че се приготвя много лесно, а на вкус е великолепна! Надявам се да ви хареса!

Tags: Торти

Към рецептата...Пралинова торта Клеано

  • Hits: 3296

 

 

Ароматна торта с круши, марсала и бял шоколад. Ефирна, с нежна текстура и много вкус. Марсалата може да замените с порто, шери, олоросо и др. За удобство всички мерки са в грамове.

Tags: Торти

Към рецептата...Марсала торта с круши

  • Hits: 5833
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.