Домашно мюсли с халва

 

 

В Air Fryer бързо и лесно може да приготвите чудесна зърнена закуска. В момента Instant Pot предлага нови уреди на промоционални цени. Промокодовете също са активни. При покупка въведете код yoli, за да получите безплатно книжка с рецепти и съвети. Аз направих мюсли в моя мултикукър Instant Pot PRO CRISP, който е комбиниран с Air Fryer.

Продукти:

125 г овесени ядки
10 мл олио от рапица или авокадо
25 мл кленов сироп или течен мед
15 г кокосови стърготини
25 г бадеми на люспи
1/4 ч.ч. натрошени лешници
1/4 ч.ч. сушени боровинки
1/4 ч.ч. стафиди
1/4 ч.ч. шоколадов чипс
35 г сусамова халва, нарязана на малки кубчета

 

Приготвяне:

* Смесете овесените ядки, олиото и кленовия сироп. Сложете ги в подходящ съд за печене в Air Fryer. В случая кошницата не е подходяща, тъй като през дупките ще изпадат част от овесените ядки. Може да ползвате всякакъв керамачин, силиковов или метален съд, който влиза в уреда. Изберете програма печене, задайте време 15 минути и температура 180°C. Запечете ги до златисто, като разбърквате периодично. Ако ги обичате овесените ядки по-препечени увеличете времето за печене. В последните 5 минути добавете кокосовите стърготини, бадемите и лешниците. Може да оставите ядките сурови, но леко запечени са по-вкусни.

* Извадете овесените ядки от Air Fryer и ги оставете да изстинат напълно. След това ги смесете с боровинките, стафидите, шоколада и халвата.

* Съхранявайте зърнената закуска в буркан. Поднесете с кисело или прясно мляко.

*** Импровизирайте с добавките към запечените овесени ядки. Може да сложите всякакви сушени плодове, ядки, сусам или други семена, натрошени вафлички или бисквити, карамелени бонбони и др. Мазнината, с която се запичат овесените ядки е добре да е по-неутрална на вкус. Слънчогледовото олио ще придаде известна тежест на вкуса. Не пропускайте халвата. Именно тя прави тази зърнена закуска неустоима.

 

Tags: Споделено За децата

  • Hits: 2166
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.