Лятна паста с патладжан и моцарела-сос

 

Прясно направената паста е несравнима на вкус! В магазините се продава охладена и винаги е препоръчително да купуваме от нея, а не суха. А ако желаете може да си я направите сами. Рецептата може да видите тук.

Продукти за 4 порции:
 
1 пакет спагети или друга паста по ваш избор
2 патладжана
3-4 скилидки счукан чесън
1 стрък пресен розмарин
зехтин и сол на вкус
400 г чери домати
2 с.л. зехтин
2-3 стръка прясна мащерка
сол на вкус
250 г моцарела
4 стръка пресен босилек
1 каф.ч. зехтин
бульон  от варенето на пастата
сол на вкус

Приготвяне:

* Намажете патладжаните с малко зехтин, надупчете ги с вилица и ги изпечете в силна фурна докато омекнат. За ваше удобство постелете тавата с алуминиево фолио. Извадете ги и след като се охладят  ги обелете. Нарежете месото на патладжана на парченца и го мариновайте с розмарин, зехтин, част от чесъна  и сол.

* Сложете доматите в тиган без да ги режете. Добавете зехтина, сол, мащерката и малко чесън. Запържете за няколко минути докато омекнат  и придобият апетитен цвят. Ако предпочитате може да ги запечете в силна фурна.

* За соса нарежете моцарелата на кубчета и я сложете в тесен  и дълбок съд. Прибавете зехтина, останалия чесън и листата босилек. Пасирайте до гладкост с пасатор, като добавяте по малко  бульон от варенето на пастата. Гъстотата на соса преценете сами. Овкусете със сол.

* Сварете пастата според описанието на опаковката. Отцедете, разбъркайте с патладжана, гарнирайте с домати и залейте със соса. Може да сервирате ястието топло или студено. Да ви е сладко!

Tags: Безмесни ястия

  • Hits: 5079

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.