Картофени палачинки с пилешко месо

 

За тази рецепта не съм написала продукти за рецепта за пълнежа, тъй като можете да приготвите пилешкото месо по най-различен начин : с къри, сметана, зеленчуци и т.н. Въпрос на вкус и предпочитание. Подберете зелените подправки спрямо вкуса на пилешкия пълнеж така, че да се съчетават добре на вкус.

Продукти за 4 порции:

4 картофа
4 яйца
малко парче настъргано пушено сирене
250 мл прясно мляко
брашно за сгъстяване
сол на вкус
1 връзка зелен лук
2 с.л.нарязани зелени подправки
олио
пилешко месо

Приготвяне:

* Измийте добре картофите и ги сварете заедно с кората. Охладете ги и ги настържете на ренде. В купа разбийте добре с миксер яйцата, добавете млякото, сиренето и прибавете толкова брашно, че да се получи гъсто палачинково тесто. Нарежете зеления лук и подправките на ситно, смесете ги с картофите ги залейте с палачинковата смес. Овкусете със сол. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Ако е необходимо добавете още мляко или брашно.

* На среден огън загрейте тефлонов тиган. Намазнете с малко олио, с черпак сипете от тестото и изпържете палачинките от двете страни. Пържете по-дълго, отколкото обикновени палачинки. Ако е необходимо намалете още котлона. За да обърнете палачинките по-лесно и да не се разкъсат ползвайте голяма чиния или друг тиган със същия диаметър. Напълнете ги с предварително приготвено пилешко месо и сервирайте топли.

Tags: Ястия с месо

  • Hits: 8036

Коментари   

Минчо Минчев
0
Това изглежда много апетитно,ще се прави май... :-)
Отговор
yoli
0
Ще се радвам, ако ти хареса, Минчо. Благодарско!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.