Chefpanel представя една изключително фина рецепта за приготвяне на риба. Не знам точно чия е идеята, но на мен много ми хареса. С малки изменения сготвих ястието с лаврак и го споделям с вас. Рибата може да се приготви и в комбиниран мултикукър, като първо се запържи на програма „Сотиране“. Със същата програма се прави и соса. Рибата се запича за 5 минути Еър Фрайър (Air Fryer).

Tags: Риба и морски дарове

Към рецептата...Маслен лаврак

  • Hits: 2157

 

 

Един от най-използваните сосове в тайландската кухня е Шрирача (Sriracha). Може да го срещнете и под имената сирача, срирача. Пикантният чили сос носи името си от град Шри Рача в източен Тайланд. Популярен е не само в източната кухня, а и в цял свят. Накратко, сосът се прави от червени люти чушки, чесън и оцет. Може да го приготвите сами у дома, както и да го купите като готов продукт. В интернет ще намерите десетки рецепти за домашно приготвяне, ето линк към една от тях.
Сьомгата, която ви предлагам днес е с много аромат и вкус. Месото е нежно, меко и сочно. Сосът е леко карамелизиран, приятно пикантен и може да се приготви предварително. Непосредствено преди сервиране може да сложите рибата в него и да я сготвите за кратко.

Tags: Риба и морски дарове

Към рецептата...Глазирана тай-сьомга

  • Hits: 4440

 

 

Фино ястие със сьомга, което може да приготвите и с друга риба по ваш избор. Ако не обичате пикантно може да пропуснете лютия червен пипер.

Tags: Риба и морски дарове

Към рецептата...Сьомга с орехи и чесън

  • Hits: 5865

 

 

Преди време ви запознах с бутиковата винарна Salla Estate. С шардоне No Oak приготвих сьомга с фенел-ризото. Днес отново се спирам на морска храна, но октопод. И отново използвам фенел (фенхел, финокио, резене), тъй като нежния анасонов вкус изключително подхожда на всичко, което идва от морето. За вино избрах Совиньон блан-Salla Estate.
Sallinas Совиньон блан е вино, което прави впечатление със своята сочност, аромат и кристална чистота на цвета. Послевкусът, който оставя е свеж, с цитрусови нотки и една леко загатната соленоватост.

 

Tags: Риба и морски дарове

Към рецептата...Октопод с маслено-винен сос

  • Hits: 3600
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.