Този великолепен бадемов тарт е още по-вкусен, ако се поднесе с топка ванилов сладолед и полят с балсамова редукция. Ако харесвате аромата на горчив бадем добавете към пълнежа 1-2 капки бадемова есенция.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Бадемов тарт със сини сливи

  • Hits: 5643

 


Този изключително сочен и ароматен сладкиш правеше моята кръстница Лени. Независимо, че няма крем много прилича на торта, тъй като е с глазура-ганаш и наистина има сочността на тортите. Може би затова носи името "Млечна торта". Опитайте!

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Млечна торта

  • Hits: 1588

 

Преди доста години прочетох рецептата на този сладкиш. Промених нещата, като доизмесих тестото за основата с малко брашно. Предпочетох я по-тънка и хрупкава, а не мека и плътна. Получи се невероятно приятен и свеж десерт, а като се разреже е красива мозайка от плодове.

 

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Чаен плодов сладкиш

  • Hits: 370

 

Преди да сервирате може да сложите терина във фризера за няколко часа и да го превърнете в сладолед.  Леденото удоволствие ще бъде още по-голямо. Бройката бишкоти е относителна спрямо големината формата, с която разполагате. Ако обичате по-напоени бишкоти увеличете количеството на малините и водата, за да получите повече сироп или направете отделно малко количество за глазурата.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Терин с малини

  • Hits: 275
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.
Съгласен Отхвърлям