Отлично подхождащи вкусове, добро съчетание на продукти и точни пропорции. Точно тези неща носят на френската кухня високия клас, с който се слави навсякъде по света. Много често продуктите са съвсем достъпни и се намират във всеки дом. Също много често процесът на работа е елементарен, изисква минимум усилия и време. Днешната рецепта е точно такава. А резултатът е фантастичен!

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Ябълков сладкиш с маслена заливка

  • Hits: 8517

 

 

Познавате ревена от мои предишни рецепти. Ще ви припомня някои от тях, ако решите да приготвите нещо с този странен зеленчук. Защото сега му е времето. Ревенът има сравнително кратък сезон, само от март до края на май. След това стеблата не са годни за консумация. Ревен у нас се намира в по-големите магазини, както и в частните ферми. Може да го поръчате и онлайн.
Тартът днес е компилация между мои любими вкусове-бадеми, марципан, ягоди и ревен.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Бадемов тарт с ревен

  • Hits: 2513

 

 

Сладкишът се състои от маслена основа, бадемов пълнеж (Frangipane) и крем с бял шоколад. Малините са най-отгоре и съответно може да ги замените с всякакви други плодове по ваш избор.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Малинов сладкиш с бадеми

  • Hits: 7949

 

 

Сладкишите с ревен са любимо лакомство в Германия. Дойде ли пролетта, този кисел приятел заема почетно място на трапезата. Разнообразието от рецепти е много голямо както за сладки изкушения, така и за салати, гарнитури, супи, дипове, сокове, сиропи и др. Лично аз дълго време пренебрегвах ревена като го мислех за безвкусен, но не съм била права. Ако имате възможност да го пробвате, непременно пригответе нещо с него. Знам, че у нас не е особено популярен и трудно се намира, затова нека кажа, че може да направите сладкиша и с други плодове по ваш избор.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Сладкиш с ревен и марципан

  • Hits: 4054

 

 

Една обичана рецепта в Германия, която вероятно приготвя всяка домакиня. Най-често с орехи или смлян мак. Много приятен щрудел, опитайте. Леко топъл е като сладкиш, а като престои ден-два се превръща в страхотни бисквити.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Тиролски орехов щрудел

  • Hits: 5451

 

 

За мен този сладкиш е много по-вкусен от всички чийзкейкове с тиква. Сочен, ароматен и точно с необходимата плътност. Изпекох го в малка тортена форма 18 см, тъй като имах малко парче тиква, което нямаше да стигне за голяма форма. За посочените продукти 20 см е също добре, но сладкишът ще стане по-нисък. Преценете продуктите в рецептата спрямо формите, с които разполагате. За по-голям сладкиш (24-26 см )увеличете всичко с 1/3 или с 1/2. Рецептата е изцяло импровизирана от мен и няма да я намерите никъде, освен в тази страничка. Смело мога да кажа, че се получи много добър сладкиш. Все още е сезонът на тиквите. Ще се радвам, ако го опитате.
Продукти за сладкиш 18-20 см:

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Сладкиш с тиква и хрупкава поръска

  • Hits: 25178
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.