През пролетта и лятото навсякъде около нас има красиви ядливи цветя, които можем да използваме в сладкиши и ястия. Някои от тях са достатъчно ароматни и овкусяват чудесно храната. Други не са така изразени като вкус и аромат, но придават великолепна визия на вкяко поднесено ястие. Естетиката е важен елемент в живота ни и не трябва да я пропускаме, дори и ако става въпрос за порция салата. Колкото повече красота ни заобикаля, толкова по-хубав е денят ни.

Бих искала да ви предложа един съвсем лесен чийзкейк без печене. Съставките са добре познати и са основата на всеки подобен сладкиш. Нещото, което го прави различен е желето с цветове от японска вишна (японкса череша) и вкусът на крема. Избрах тези цветове, тъй като в момента моята японска череша в градината е избухнала от цвят, но могат да се използват всякакви други цветчета от плодни дървета и храсти, както и дребни полски цветя. С рози също е великолепно.
Спрямо цветовете, които сте избрали може различно да овкусите крема. Смело използвайте аромати според вашите предпочитания. За днешната рецепта се спрях на розова вода, бергамот и вода от портокалови цветчета. Ще се радвам да опитате.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Пролетен чийзкейк без печене

  • Hits: 11679

 

 

Сладкишът, който ви представям е с ябълки и фина маслена основа. Но това, което го прави различен от останалите е кремът от печено кисело мляко. Лек и пухкав като облак, отлично се съчетава с ябълковия пълнеж и придава невероятно свежест. Опитайте!

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Ябълков сладкиш с кисело мляко

  • Hits: 32369

 

 

 

Хрупкава маслена основа, пълни с орехи сушени сливи и нежна сметанова заливка. За още повече вкус - портокалови корички. Комбинацията е интересна и неустоимо вкусна!

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Сметанов сладкиш със сушени сливи и орехи

  • Hits: 14871

 

Есенен сладкиш с хрупкава маслена основа, свеж вкус на сливи и канелено-орехов кекс. Оставете го да престои един ден преди да го поднесете, за да могат всички аромати да се споят добре.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Орехов сладкиш със сливи

  • Hits: 20818

Бадемови квадрати

 

Тези бадемови квадрати са наистина неустоими! Ухаят на масло, бадеми, коняк и мандарина. Тестото е класическо маслено, което може да ползвате като основа на други сладкиши или от него да изпечете бисквити.

Tags: Сладкиши Коледа

Към рецептата...Бадемови квадрати

  • Hits: 17567
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.