Сладкишът се състои от маслена основа, бадемов пълнеж (Frangipane) и крем с бял шоколад. Малините са най-отгоре и съответно може да ги замените с всякакви други плодове по ваш избор.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Малинов сладкиш с бадеми

  • Hits: 5324

 

 

Сладкишите с ревен са любимо лакомство в Германия. Дойде ли пролетта, този кисел приятел заема почетно място на трапезата. Разнообразието от рецепти е много голямо както за сладки изкушения, така и за салати, гарнитури, супи, дипове, сокове, сиропи и др. Лично аз дълго време пренебрегвах ревена като го мислех за безвкусен, но честно мога да кажа, че не съм била права. Ако имате възможност да го пробвате, непременно пригответе нещо с него. Знам, че у нас не е особено популярен и трудно се намира, затова нека кажа, че може да направите сладкиша и с други плодове по ваш избор.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Сладкиш с ревен и марципан

  • Hits: 2929

 

 

Една обичана рецепта в Германия, която вероятно приготвя всяка домакиня. Най-често с орехи или смлян мак. Много приятен щрудел, опитайте. Леко топъл е като сладкиш, а като престои ден-два се превръща в страхотни бисквити.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Тиролски орехов щрудел

  • Hits: 4220

 

 

За мен този сладкиш е много по-вкусен от всички чийзкейкове с тиква. Сочен, ароматен и точно с необходимата плътност. Изпекох го в малка тортена форма 18 см, тъй като имах малко парче тиква, което нямаше да стигне за голяма форма. За посочените продукти 20 см е също добре, но сладкишът ще стане по-нисък. Преценете продуктите в рецептата спрямо формите, с които разполагате. За по-голям сладкиш (24-26 см )увеличете всичко с 1/3 или с 1/2. Рецептата е изцяло импровизирана от мен и няма да я намерите никъде, освен в тази страничка. Смело мога да кажа, че се получи много добър сладкиш. Все още е сезонът на тиквите. Ще се радвам, ако го опитате.
Продукти за сладкиш 18-20 см:

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Сладкиш с тиква и хрупкава поръска

  • Hits: 18845

 

 

 

 Един чудесен сладкиш с хрупкава маслена основа и вкусен пълнеж с много лешници и шоколад. Лешниците може да замените с други ядки, а шоколадовия чипс с накълцан на ситно шоколад.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Лешников пай с шоколадов чипс

  • Hits: 14366

 

 

През пролетта и лятото навсякъде около нас има красиви ядливи цветя, които можем да използваме в сладкиши и ястия. Някои от тях са достатъчно ароматни и овкусяват чудесно храната. Други не са така изразени като вкус и аромат, но придават великолепна визия на вкяко поднесено ястие. Естетиката е важен елемент в живота ни и не трябва да я пропускаме, дори и ако става въпрос за порция салата. Колкото повече красота ни заобикаля, толкова по-хубав е денят ни.

Бих искала да ви предложа един съвсем лесен чийзкейк без печене. Съставките са добре познати и са основата на всеки подобен сладкиш. Нещото, което го прави различен е желето с цветове от японска вишна (японкса череша) и вкусът на крема. Избрах тези цветове, тъй като в момента моята японска череша в градината е избухнала от цвят, но могат да се използват всякакви други цветчета от плодни дървета и храсти, както и дребни полски цветя. С рози също е великолепно.
Спрямо цветовете, които сте избрали може различно да овкусите крема. Смело използвайте аромати според вашите предпочитания. За днешната рецепта се спрях на розова вода, бергамот и вода от портокалови цветчета. Ще се радвам да опитате.

Tags: Сладкиши

Към рецептата...Пролетен чийзкейк без печене

  • Hits: 19303
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.