Пиле пиката

Рецептата, която ви предлагам днес, е от италианската класика. Обикновено се приготвя с телешко и говеждо месо, но и с пиле е много популярно. Много е вкусно, непременно опитайте!

Продукти за 4 порции:

4 големи шницела от бялопилешко месо (или 8 малки)
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. брашно
80 г масло
2 с.л. зехтин
1 глава фино нарязан лук
1 скилидка ситно накълцан чесън
100 мл сухо бяло вино
100 мл пилешки или зеленчуков бульон
лимонов сок на вкус (от ½ или от цял лимон)
4 с.л. каперси
2 с.л. нарязан магданоз
1 лимон, нарязан на кръгчета

Приготвяне:

* Овкусете шницелите със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашното и ги изпържете за кратко в половината от маслото и зехтина. Извадете ги в чиния.

* В същата мазнина задушете лука и чесъна до омекване. Гответе на слаб до умерен огън. Налейте виното и изчакайте няколко минути, за да се изпари алкохолът. Добавете бульона и лимоновия сок. Усилете котлона и изчакайте сосът да се редуцира до половина.

* Сложете каперсите, посолете и поръсете с черен пипер. Върнете месото в соса, кипнете за кратко и махнете от огъня. Добавете останалото масло, нарязано на бучки. Разклатете тигана или внимателно разбъркайте, докато маслото се стопи и уплътни соса. Сервирайте с лимонени кръгчета и гарнитура по ваш вкус. Да ви е сладко!

Tags: Ястия с месо

  • Hits: 15393

Коментари   

Катерина
0
Здравей Йоли,
Пилето го направих, страхотно вкусно стана, единствено не сложих каперси. Следващия път ще сложа малко гъбки, защото семейството ми ги обича.
За компанията на сниимката искам да кажа- излъчва точно това, което описа- приятелска атмосфера, сърдечна и всички безкрайно усмихнати. Масата подредена прецизно и под конец- точно като от германци, даже и зелените салфетки еднакво надстърчат извън масата. Германците са късметлии, че са имали честта българка да им приготви, не се и съмнявам нещо изумително вкусно. Гордеем се с теб, Йоли и поздравления за успешното представяне!
Отговор
yoli
0
Благодаря ти много, Кате! Радвам се, че пробва тази рецепта и ви е харесала. И аз я намирам за бърза, лесна и много добра като резултат.
Отговор
Мариет
0
Здравей, Йоли!
НАПРАВИХ ТОВА ЧУДЕСНО ЯСТИЕ! СТАНА МНОГО ВКУСНО И СЕМЕЙСТВОТО МИ МНОГО ГО ХАРЕСА. ПРИБАВИХ МАЛКО ГЪБИ ,ЗАЩОТО ГИ ОБОЖАВАМЕ!БЛАГОДАРЯ ТИ !
Отговор
yoli
0
Чудесна идея е това с гъбите, Мариет. Радвам се, че пилето ти хареса. Благодаря ти за коментара.
Отговор
Катерина
0
Здравей отново Йоли,
Исках да оставя коментар, за "Банички със сирене и сметана", но няма възможноост да се оставя такъв за някои рецепти.
Направих тези банички и станаха страхотни- поредната ти прекрасна рецепта. Купих бутер тестото от Лидл. Разточих го на по-тънка кора. Сложих плънка от козе сирене, със запечени слънчогледови семена, смлени 1 зърно бахар и малко кориандър и черен пипер. Отгоре 1 лъжиица сметана и леко поръсени със смлян шам фъстък. Изпекох ги- Боже...божествени станаха. Излязоха 28 банички. И много бързо стават. Благодаря ти за отново прекрасната рецепта!
Отговор
yoli
0
А аз ти благодаря за хубавите идеи, Кате. Бахар, кориандър, шамфъстък...звучи превъзходно! Благодаря ти, че отново се отби при мен.
Отговор
Грациела
0
Здравей Йоли.!
Чудесна рецепта! Направих я със зелен лук , чесън и магданоз , добавих див лимон и го гарнирах с бял ориз по турски....стана много свежо, пролетно ястие....
Много се радвам на всичко което публикуваш в блога си и вече пробвах с успех доста рецепти . :)
С благодарност от Испания!
Грациела
Отговор
yoli
0
Благодаря, Граци! Много се радвам, че ти хареса! Поздрави от ветровита Германия.
Отговор
Десислава Динева
0
Пилето стана страхотно! Притесняваше ме киселината и добавих малко захар и се получи. Това е поредната твоя рецепта, която изпробвам и за пореден път съм очарована от точните пропорции и крайния резултат! Благодаря ти, Йоли!
Отговор
yoli
+1
Аз ти благодаря, Деси! Много се радвам, че си останала доволна. Пилето наистина е много свежо и приятно. Благодаря за доверието!
Отговор
Юлия Добрева
0
Страхотна рецепта, лесна и много вкусна!
Отговор
yoli
0
Благодаря, Юлче. Много се радвам, че ти хареса!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.