У дома този начин за приготвяне на агнешко е любим! Рецептата е скъп за мен спомен от приятелката ми Ели Драгомирова, която за жалост вече не е между нас. Блогът с нейните вкусни рецепти все още съществува. Заслужава си да го разгледате! За това агнешко Ели режеше месото на малки парченца, а на мен ма харесват повече големите мръвки. Гозбата е от тези, за които казваш, че ще си оближеш пръстите. Сега е времето да я приготвите, докато през пролетта всичко е свежо!

Tags: Ястия с месо Български гозби Великден

Към рецептата...Агнешко в лозов лист

  • Hits: 7396

 

 

Лесно може да изрисувате цветчета върху сварени яйца само с помощта на клечки за уши. Нужни са също сладкарски бои. По-удачни са тези, които са на гелова основа, тъй като това позволява лесно смесване на цветовете, но и с течни се получава идеално.

Tags: Великден

Към рецептата...Рисувани яйца

  • Hits: 8730

 

 

Пъстри и пролетни. Ароматни бисквити с дъх на роза и свежест на лимонова кора. Трайността им е голяма-до 2 месеца, затворени в кутия на стайна температура. Колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават. Тестото може да се приготви дни предварително и да се съхранява в хладилник, увито в стреч фолио.
Сладките са съвсем нормални бисквити и няма да ви изненадат като вкус. Розовата вода е тази, която ги прави различни, но се превръщат в истински бижута, ако ги направите цветни. Страхотни са за подаръци за Цветница и Великден, а децата им се радват от сърце! И точно с тях е голямо удоволствие да ги приготвите. Подгответе им тестото, оцветете част от него с различни бои и след това ги оставете сами да проявят творчество. Да изрязват с формички и да аранжират истински картини. Доставете им това удоволствие и няма да повярвате колко са креативни! Дарете им миг щастие в кухнята!

Tags: Сладки Великден

Към рецептата...Цветни бисквити с розова вода

  • Hits: 2256

 

 

Да боядисаме яйца за Великден е повече от традиция. Това е тръпка, носеща удоволствие на малки и големи. Чакаме Велики четвъртък или Страстна събота, за да изпълним ритуала с внимание, грижа и любов. С почит заделяме първото червено яйце, наричайки го за Богородица и го слагаме до иконата. Пазим го до следващата година, като вярваме, че ще донесе здраве и берекет в дома ни. Червеното яйце е символ на Христовата кръв, на раждането на човека и на прераждането през пролетта.

Tags: Великден

Към рецептата...Великденски яйца със сладкарски бои

  • Hits: 9947

 

 

За Великден най-често правените торти са с моркови. Само тук при мен ще откриете няколко рецепти, а вариантите, които може да намерите в книги, списания и интернет са безброй. Ще обогатя тази колекция с още една торта, която е напълно авторска. Изцяло е съставена от мен и съм много щастлива, че резултатът е добър. Като на шега я започнах с продукти, които се намираха в хладилника-отворена консерва кокосово мляко, начената опаковка крем сирене, 2-3 изсъхнали лайма, остатък от огледална глазура, която бях замразила и моркови, разбира се. С други думи, може да се получи наистина чудесен сладкиш с това, което имате у дома. Нужно е само да експериментирате смело и чисто логически да съчетавате продуктите един с друг. Приятно майсторене!

Tags: Торти Великден

Към рецептата...Морковена торта с кокосов крем и лайм

  • Hits: 16900

 

 

Ако ви се заиграва с нещо по-различно за Великден, може да приготвите тези сладки гнезда. Всяко тесто, което държи добре форма след изпичане е подходящо. Аз имах във фризера останало тесто от тази рецепта. Тъй като не е много сладко си мислех да го изпека на бисквити и да ги слепя две по две с шоколад. Едно мислех, друго стана. Пак напълних сладките с шоколад, но се превърнаха в малки гнезда, благодарение на пресата за чесън. С нея стават чудесни „спагети“, само трябва да имате търпение, тъй като пресата е малка и в нея не може да влезе голямо количество тесто. Хрумна ми да опитам и с пресата за картофено пюре, но ме достраша, че тя е твърде голяма. Може би ще опитам друг път.

Tags: Великден

Към рецептата...Сладки гнезда

  • Hits: 4500
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.