Една от най-ефектните глазури за торти и сладкиши е шоколадовия велур. Нарича се така, тъй като покритието е фино, нежно и действително прилича на истински велур. Ползва се тъмен или бял шоколад, като белия може да се оцвети със сладкарски маслоразтворими бои. Нужни са и съответните аксесоари, а не всеки разполага с тях. Невъзможно е глазурата да се нанесе без кондиторски пистолет, но става и с аерограф, който се ползва в строителството. Може да се намери в съответните магазини, но все пак трябва да го купите. За начина на работа няма да говоря, тъй като моята цел е съвсем друга. А именно, как може да направите подобие на тази красива глазура по друг начин. Бих казала, че е не по-малко ефекнто и вкусно.

Tags: Украси

Към рецептата...Как да направим подобие на шоколадов велур

  • Hits: 4534

 

Днес искам да ви предложа една много лесна и ефектна глазура за бисквити, която се нарича Винтидж (Vintage). Наречена е на стила Винтидж, който се среща в различните жанрове на изкуството. Като се започне от вино, дрехи и бижута, мине се през мебели и фотография, та чак до моите бисквити! Мебелите в този стил са от  30-80 години на ХХ век и се отличават най-вече с белия си цвят, по който се виждат драскотини, пукнатини, вдлъбнатини и понякога ръжда. Дизайнерите в днешно време умишлено състаряват нови мебели, които внасят уют и история в дома ни. Винтидж може да бъде дори начин на живот. В момента е доста модно да се правят различни събирания с музика, дрехи и атмосфера от духа на отминалите десетилетия. Накратко, винтидж е едно романтично очарование по старите времена, носталгия по онези "златни години", независимо дали тава въпрос за мебели, парфюми или музика.

Tags: Украси

Към рецептата...Глазура за сладки - Винтидж (Vintage)

  • Hits: 636

 

Коледа наближава, което ни напомня, че идва времето на малките сладки подаръци.  Няма нищо по-хубаво от това да направиш нещо сам, а не просто да притичаш до магазина и да го купиш. Вложил си любов, старание, търпение и лично творчество. А това наистина не се купува. Скъпоценен подарък е да получиш ръчно нарисувани бисквити. Често ми задавате въпрос, коя е най-подходящата глазура за тях и днес с удоволствие ви представям лесна и бърза рецепта за домашно приготвен айсинг (Royal Icing). Не напразно са нарекли глазурата "кралска". Торти, сладкиши и бисквити, украсени с нея имат изискан и елегантен вид. Глазурата идва от Англия и първите източници за направата и́ са от 1770 г. Терминът Icing е утвърден в началото на 19 век и бързо става популярен в цял свят.

Tags: Украси

Към рецептата...Кралска ледена глазура (Royal Icing)

  • Hits: 3336

Дантелен чипс

 

Представям ви лесна и бърза, но много ефексна украса. Наричат я "Дантелен чипс" и е подходяща за торти, сладкиши и солени ястия, тъй като вкусът е напълно неутрален. Всъщност, изобщо не може да се каже, че е нещо вкусно, но това е без значение. Важното е, че с тази изящна дантела можем да направим всяко ястие да изглежда изискано и специално.

Tags: Украси

Към рецептата...Дантелен чипс

  • Hits: 892

 

Бих искала да ви покажа и разкажа, как лесно може да направите украса за бисквити. Поне ще се опитам да го направя. Не са нужни специални умения, а само желание и съответните материали. Така украсени, сладките са чудесен подарък за близките ви. Най-вече за празници като Великден и Коледа, рождени дни и други подобни моменти, които правят дните ни специални.

Tags: Украси

Към рецептата...Украса за бисквити и торти от марципан и фондан

  • Hits: 870

 

Предлагам ви лесна и ефектна цветна украса. Изсушените захаросани цветя са трайни. Ако ги съхранявате на сухо място затворени в кутия могат да издържат месеци без да изгубят свежите си цветове. С тях може да украсите различни сладкиши и торти, както да направите и нестандартни подаръци на приятелите си. Няколко хербарии, опаковани в хартиено пликче са чудесна цветна закачка за подарък. А преставяте ли си, как би изглеждала една торта, борда на който плътно сте облепили с тях? Нужни са ви цветовете на ядливи растения. Освен плодните дръвета може да озахарите виолетки, теменуги, иглика, пореч, ягодови цветове, латинки, лайка, парички, глухарче, детелина, акация, роза, цветове на краставица, грах, боб и много други.

 

Tags: Украси

Към рецептата...Хербарии от ядливи цветя

  • Hits: 382
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.