Шоколадова пръст

 

 

 

При композирането на елегантните съвременни десерти често един от компонентите е ядлива пръст или ядлив пясък. Най-лесно се прави от смлени бисквити или парче изсушен сладкиш. Бих искала да ви предложа съвсем различен вариант-шоколадова пръст, която е вкусна, подходяща за различно оцветяване и ароматизиране и с огромна трайност. За последното мога да кажа, че просто няма какво да се развали. Колкото е срока на годност на шоколада, толкова и на шоколадовата пръст.

Tags: Украси

Към рецептата...Шоколадова пръст

  • Hits: 4451

 

 

Моделирането с мек като пластелин шоколад е забавен и приятен процес. Всичко, което може да направите от шоколадово тесто придава елегантен завършек на всеки десерт. Шоколадовата маса е лесна за обработка, но освен това има и други предимства. Изключително вкусна е и се прави за няколко минути.

Tags: Украси Коледа

Към рецептата...Шоколад за моделиране

  • Hits: 13373

 

 


Представям ви още една рецепта за огледална глазура, която е без кондензирано мляко и шоколад. Може да се използва веднага след като се охлади. Разбира се, може да я направите няколко дни предварително и да я съхранявате в хладилник, плътно покрита със стреч фолио. Преди да залеете тортата трябва само леко да я затоплите.
Глазурата се полага само върху напълно замразена торта или друг сладкиш. Добре е, ако тортата е максимално равна. Преди да я залеете с глазура минете с длани по повърхността. От топлината на ръцете ви тортата ще стане още по-гладка. Ето какво ви е нужно и как да направите млечна огледална глазура.

Tags: Украси

Към рецептата...Млечна огледална глазура

  • Hits: 13354

 

Представям ви една семпла шоколадова украса, която е популярна в цял свят и предпочитана от много сладкари. Приготвя се лесно и може да се направи от всякакъв шоколад. Рецепта като текст не е нужна, тъй като се опитах да ви покажа начина на приготвяне в кратко видео. Приятно гледане!

Tags: Украси

Към рецептата...Шоколадова украса

  • Hits: 11126

 

Като ефект натуралната глазура е сходна с огледалната (Mirror Glaze). Когато се излее върху торта се получава подобно покритие. Стои елегантно и красиво, но далеч по-ефирно, тъй като глазурата е напълно или почти прозрачна, в зависимост от вида пектин, който се използва при приготвянето ѝ. Другите разлики са, че в нея няма кондензирано мляко и шоколад. Прави се много лесно, съхранява се дълго време в хладилник и е чудесна за глазиране на торти, както и на всякакви плодови сладкиши и печива. Глазурата е изключително популярна и се ползва ежедневно от майсторите-сладкари. Като пример мога да дам плодовите сладкиши по сладкарниците. Плодовете са с апетитно поктирие, лъскави и красиви. Това е заслуга на неутралната глазура.
Вече споменах, че основната стягаща съставка е пектин. Най-разпространен е ябълковия, но може да намерите и цитрусов. Ябълковият пектин оцветява глазурата в жълто, но нанесена на тънък пласт тя е прозрачна. Цитрусовият ще я направи съвсем светла. Аз ползвам ябълков пектин и глазурата, която виждате в купичката е със златист цвят.

Tags: Украси

Към рецептата...Натурална глазура

  • Hits: 20234

 

Една от най-ефектните глазури за торти и сладкиши е шоколадовия велур. Нарича се така, тъй като покритието е фино, нежно и действително прилича на истински велур. Ползва се тъмен или бял шоколад, като белия може да се оцвети със сладкарски маслоразтворими бои. Нужни са и съответните аксесоари, а не всеки разполага с тях. Невъзможно е глазурата да се нанесе без кондиторски пистолет, но става и с аерограф, който се ползва в строителството. Може да се намери в съответните магазини, но все пак трябва да го купите. За начина на работа няма да говоря, тъй като моята цел е съвсем друга. А именно, как може да направите подобие на тази красива глазура по друг начин. Бих казала, че е не по-малко ефекнто и вкусно.

Tags: Украси

Към рецептата...Как да направим подобие на шоколадов велур

  • Hits: 17018
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.