Може да замените ананаса с нарязана на кубчета ябълка или круша. Кексът е много вкусен с аромат на бергамот. В аптеките може да намерите бергамотова есенция, която е силно концентрирана. За да получите великолепен аромат са нужни само 2-3 капки.

Tags: Кексове и мъфини

Към рецептата...Кекс със сусамки и ананас

  • Hits: 7060

 

Лавандулово и боровинково време е. Дъх на лято, свежи цветове и много вкус. Кексчетата, които ви предлагам са много ароматни и вкусни, тъй като съчетават в себе си крехко маслено тесто, аромат на лавандула и свежест от боровинките. Леката соленост на крем-сиренето отлично обединява и балансира всички вкусове. Точно по тази причина не го подслаждам, но ако обичате по-сладко добавете малко мед или пудра захар. И още нещо, за разлика от повечето кексчета тестото се сипва във формите до горе, дори с връх. Стават невероятно сочни, непременно ги опитайте!

Tags: Кексове и мъфини

Към рецептата...Лавандулови кексчета с крем-сирене и боровинки

  • Hits: 9201

 

Обикновено солените кексове се правят с олио и яйцата се слагат цели. И аз винаги съм ги правила по този начин, но не винаги са ми харесвали. Сега мога да кажа, че никога повече няма да направя солен кекс с олио! С масло се получава уникално нежна структура и превъзходен вкус! А отделно разбитите на сняг белтъци правят кекса лек и пухкав. Зеленчуковите кексове са с много влага, тестото е тежко и често става сбито и тикливо. Разбитите белтъци предотвратяват донякъде това. Кексът пак си остава влажен, което го прави чудесен на вкус дори и след 3-4 дена, но не е тиклив. Ще се радвам, ако опитате този начин на приготвяне.

Tags: Кексове и мъфини

Към рецептата...Кекс с тиквички и грах

  • Hits: 5660

 

Докато кексчетата са леко топли карамелените бонбони са още течни, а сиренето остава плътно. След като изстинат бонбоните също стават плътни, но много крехки. Ако ползвате по-твърди бонбони няма да се стопят, но ще хрупат приятно.

Tags: Кексове и мъфини

Към рецептата...Кексчета с крем-сирене и карамел

  • Hits: 4433
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.