Лесен за приготвяне, ароматен, влажен и вкусен. Стафидите може да замените с други сушени плодове, както и сухите подправки с тези, които предпочитате. Кексовото тесто може да изпечете в правоъгълна или кръгла форма, както и на малки кексчета.

Tags: Кексове и мъфини Великден

Към рецептата...Морковен кекс с орехи

  • Hits: 5330

 

 

Изключителен ароматен и вкусен кекс. Зелен чай можете да намерите в магазините за източни храни, както и да поръчате през Интернет. 

Tags: Кексове и мъфини

Към рецептата...Кекс със зелен чай и бял шоколад

  • Hits: 1236

 

 

С удоволствие ви представям чудесното вино SALLINAS Riesling & Traminer. Ризлингът, оспорваният крал на белите вина, е известен със специфичния си смолисто-петролен аромат. А Траминерът, сорт с големи традиции в Североизточна България, също си тежи на мястото-ароматен, свеж, понякога изненадващо пикантен. Невероятното свойство на това вино да се адаптира към различни вкусове, го прави го прави чудесно допълнение дори към десерти. Обикновено с бяло вино правя крем или желе, но тук го вложих директно в кексово тесто, както и го използвах за глазурата. Сладкишът е много лек, остава крехък дни наред и най-важното за мен е, че не изсъхва като повечето кексове. Допълнително е обогатен с бял шоколад и печени бадеми. Надявам се да ви хареса.

Tags: Кексове и мъфини Великден

Към рецептата...Винен кекс със захаросани моркови

  • Hits: 3944

 

 

 Може да приготвите този вкусен кекс като сладкиш в кръгла или правоъгълна форма. Ако не харесвате пюре от тиква може да го замените с морковено или ябълково. Важно е да са сходни като консистенция, а вкусът винаги е въпрос на избор. Кафето може да заместите с портокалов или друг сок, както и с прясно мляко. Освен посочените подправки в рецептата, може да добавите индийско орехче, карамфил, звезден анасон и бахар. Разбира се, в малки количества. При сервиране чудесно подхождат солен карамелен сос, топка ванилов сладолед или просто чаша хубаво кафе. Кексът е подходящ за замразяване.

Tags: Кексове и мъфини

Към рецептата...Тиквен кекс с орехов пълнеж

  • Hits: 30229
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.