Отделете малко парче месо от агнешкото, което сте предвидили за празниците и пригответе тези вкусни шишчета. Разнообразете трапезата си с едно по-различно ястие. Лек източен вкус в компанията на винени моркови и бадемов кускус.
Месото и морковите са мариновани в бяло вино SALLINAS Riesling & Traminer, в което ще откриете интригуващите нотки на роза, сушени цветя и сладки сушени плодове. Не за първи път приготвям храна с различните вина на изба Salla Estate и резултатът винаги е отличен. В конкретната рецепта искам да ви обърна конкретно внимание към морковите. Беше абсолютен експеримент, но се получи великолепна гарнитура, подходяща не само за тези шишчета. Морковите ухаят на вино и джинджифил, а меда им придава нужната сладост и мекота. Надявам се, че ще останете доволни от този различен вариант за приготвяне на агнешко.

Tags: Ястия с месо Великден Споделено

Към рецептата...Агнешки шишчета с винени моркови и бадемов кускус

  • Hits: 3489

 

 

След няколко дена е Трифон Зарезан. На празничната трапеза се слага домашен хляб, свинско, пиле, кисело зеле и туршия, ядки и сушени плодове. И разбира се, червено вино! Моето предложение за празника е сочен и ароматен задушен свински врат.

Tags: Ястия с месо Български гозби

Към рецептата...Свински врат с домати и чесън

  • Hits: 15397

 

 

 

Ястието може да се приготви и със свински джолан, както и с телешки ребра или врат. Освен пюре от грах чудесно подхожда пюре от кореноплодни, картофи, батат или тиква.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Задушени говежди ребра с крем от грах

  • Hits: 5506

 

 

 Това ястие е вкусно с всякакво месо. Ако подберете свинско или телешко, най-подходящо е месо от врата или плешката. За агнешно от бут или плешка, а пиле и заек могат да бъдат цели или само бутчета.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Задушено с босилек и чесън

  • Hits: 25118
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.