Пиле Марсала

 

Виното Марсала е незаменимо в кулинарията. С него се приготвят различни десерти, основни ястия и сосове. Марсала е посдилено ликьорно вино, което се прави в градовете Марсала и Трапани-Сицилия. Технологията на виното е по-различна от класическата, тъй като при процеса се отделя една част от гроздето за приготвяне на подслаждащ агент, който винопроизводителите наричат кото /cotto/ и мистела /mistella/. Мистела се получава, когато изсушени, почти стафидени гроздови зърна се комбинират с винен алкохол. При кото зърната се обработят топлинно. Получава се нещо като гъст сироп. Марсала е силно вино, задължително подсилено с алкохол. Цветът е тъмен червено-кафяв, а уханието напомня на плодове, ядки и ванилия. Спрямо процеса на зреене има различни видове Марсала. Колкото по-старо е виното, толкова е по-меко и ароматно.
Пиле Марсала е класически аламинут, който се приготвя лесно и бързо. Ако нямате Марсала може да замените виното с друго ликьорно. Подходящи са Шери, Порто, Мадейра и др.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Пиле Марсала

  • Hits: 3466

 

Едни по-различни кюфтета в доматен сос от тези, които правим у нас. Сосът може да приготвите предварително, както и да го ползвате за други ястия. Маринара е класически италиански сос, който произхожда от Неапол и може да го срещнете и под името "неаполитански".

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Кюфтенца в сос маринара

  • Hits: 6889

 

Изключително апетитно ястие! Пилето се маже подкожно с ароматен пълнеж от задушен лук и масло. Това прави месото сочно, уханно и много вкусно. Пече се върху подложка от червен лук, от който след това се получава великолепен сос! Заслужава да опитате.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Лучено пиле

  • Hits: 6501

Пиле пиката

Рецептата, която ви предлагам днес, е от италианската класика. Обикновено се приготвя с телешко и говеждо месо, но и с пиле е много популярно. Много е вкусно, непременно опитайте!

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Пиле пиката

  • Hits: 4043

 

Една чудесна есенно-зимна гозба, която носи наслада и уют. Кестените са вкусно допълнение, но трябва да са обелени. А това невинаги е лесна работа. Преди да напиша рецептата ще споделя с вас как най-лесно и безпроблемно може да направите това.
Измийте 10-15 кестена и с остър нож ги цепнете през средата само от едната страна. Сложете ги в стъклена купичка, а в друга налейте вода. Сложете двете купички в микровълновата фурна и сварете за 5 минути. Извадете кестените и ги завийте в кърпа, докато изстинат. След това ще ги обелите съвсем лесно. Така приготвени кестените остават по-твърди и леко жилави, което ги прави идеални за готвене. Ето и рецептата:

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Джолан с кестени и ябълка

  • Hits: 6772

 

Чудесно лятно ястие с тиквички и кайма. Използвайте подправки по ваш вкус. Тези, които недолюбват месото могат да заменят каймата с бяло или синьо сирене, моцарела или още кашкавал.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Палачинки от тиквички с кайма и кашкавал

  • Hits: 20052
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.