Ароматно пилешко месо със сладък лук, чеснов аромат и сметанов сос. Подходящи гарнитури са варен ориз, различни видове пюре, качамак, запечена полента или паста.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Лучено-чесново пиле

  • Hits: 8844

 

 

 

Ароматно и сочно печено със свеж лимонов сос. Подходящи гарнитури са различни видове пюре, печени кореноплодни или просто пържени картофки.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Печено свинско с лимонов сос

  • Hits: 9145

 

Ароматно пиле с ябълков сайдер, ябълкова ракия и карамелизирани ябълки. Чудесен вкус и аромат! Ако нямате сайдер може да го заместите със 180 мл ябълков сок, смесен с 30 мл вода и 2-3 с.л. винен оцет.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Пиле по нормандски

  • Hits: 11082

 

Неповторимият аромат на тази яхния идва от подправката хмели-сунели. Това е традиционна грузинска смес и името означава „изсушени подправки.” Ще я намерите в руските магазини, но лесно може да си я направите сами. Приготвеното количество съхранявайте на сухо място в буркан. Ето нужните съставки, които трябва да стриете в хаванче или да смелите в блендер:

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Телешка яхния с червени чушки

  • Hits: 5077

 


Първият брой на списание "Genuss" за 2021 година представя кухнята на Южен Тирол. Има много интересни рецепти, част от които съм решила да приготвя и споделя с вас. Кухнята на този красив район е повлияна от Италия, като същевременно е смесена с традиционните алпийски и немски гозби. За мен това означава, че е интересна и вкусна. Първото ястие, което опитах е еленско рагу с гарнитура спаначена лазаня от полента. Тъй като нямам дивеч го сготвих с говеждо, защото смятам, че най-много би се доближило до еленско или сърнешко месо. Но ако вие имате възможност да опитате гозбата с дивечово месо, не се колебайте. Много е вкусна и заслужава внимание.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Говеждо рагу с лазаня от полента

  • Hits: 5352
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.