Неповторимият аромат на тази яхния идва от подправката хмели-сунели. Това е традиционна грузинска смес и името означава „изсушени подправки.” Ще я намерите в руските магазини, но лесно може да си я направите сами. Приготвеното количество съхранявайте на сухо място в буркан. Ето нужните съставки, които трябва да стриете в хаванче или да смелите в блендер:

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Телешка яхния с червени чушки

  • Hits: 3042

 


Първият брой на списание "Genuss" за 2021 година представя кухнята на Южен Тирол. Има много интересни рецепти, част от които съм решила да приготвя и споделя с вас. Кухнята на този красив район е повлияна от Италия, като същевременно е смесена с традиционните алпийски и немски гозби. За мен това означава, че е интересна и вкусна. Първото ястие, което опитах е еленско рагу с гарнитура спаначена лазаня от полента. Тъй като нямам дивеч го сготвих с говеждо, защото смятам, че най-много би се доближило до еленско или сърнешко месо. Но ако вие имате възможност да опитате гозбата с дивечово месо, не се колебайте. Много е вкусна и заслужава внимание.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Говеждо рагу с лазаня от полента

  • Hits: 4535

Пиле Марсала

 

Виното Марсала е незаменимо в кулинарията. С него се приготвят различни десерти, основни ястия и сосове. Марсала е посдилено ликьорно вино, което се прави в градовете Марсала и Трапани-Сицилия. Технологията на виното е по-различна от класическата, тъй като при процеса се отделя една част от гроздето за приготвяне на подслаждащ агент, който винопроизводителите наричат кото /cotto/ и мистела /mistella/. Мистела се получава, когато изсушени, почти стафидени гроздови зърна се комбинират с винен алкохол. При кото зърната се обработят топлинно. Получава се нещо като гъст сироп. Марсала е силно вино, задължително подсилено с алкохол. Цветът е тъмен червено-кафяв, а уханието напомня на плодове, ядки и ванилия. Спрямо процеса на зреене има различни видове Марсала. Колкото по-старо е виното, толкова е по-меко и ароматно.
Пиле Марсала е класически аламинут, който се приготвя лесно и бързо. Ако нямате Марсала може да замените виното с друго ликьорно. Подходящи са Шери, Порто, Мадейра и др.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Пиле Марсала

  • Hits: 16225

 

Едни по-различни кюфтета в доматен сос от тези, които правим у нас. Сосът може да приготвите предварително, както и да го ползвате за други ястия. Маринара е класически италиански сос, който произхожда от Неапол и може да го срещнете и под името "неаполитански".

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Кюфтенца в сос маринара

  • Hits: 11682

 

Изключително апетитно ястие! Пилето се маже подкожно с ароматен пълнеж от задушен лук и масло. Това прави месото сочно, уханно и много вкусно. Пече се върху подложка от червен лук, от който след това се получава великолепен сос! Заслужава да опитате.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Лучено пиле

  • Hits: 9138
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.