Пиле пиката

Рецептата, която ви предлагам днес, е от италианската класика. Обикновено се приготвя с телешко и говеждо месо, но и с пиле е много популярно. Много е вкусно, непременно опитайте!

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Пиле пиката

  • Hits: 1312

 

Една чудесна есенно-зимна гозба, която носи наслада и уют. Кестените са вкусно допълнение, но трябва да са обелени. А това невинаги е лесна работа. Преди да напиша рецептата ще споделя с вас как най-лесно и безпроблемно може да направите това.
Измийте 10-15 кестена и с остър нож ги цепнете през средата само от едната страна. Сложете ги в стъклена купичка, а в друга налейте вода. Сложете двете купички в микровълновата фурна и сварете за 5 минути. Извадете кестените и ги завийте в кърпа, докато изстинат. След това ще ги обелите съвсем лесно. Така приготвени кестените остават по-твърди и леко жилави, което ги прави идеални за готвене. Ето и рецептата:

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Джолан с кестени и ябълка

  • Hits: 5428

 

Чудесно лятно ястие с тиквички и кайма. Използвайте подправки по ваш вкус. Тези, които недолюбват месото могат да заменят каймата с бяло или синьо сирене, моцарела или още кашкавал.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Палачинки от тиквички с кайма и кашкавал

  • Hits: 13189

 

 

Това невероятно вкусно пиле е традиционно блюдо за грузинската, руската и арменската кухня. Не знам какви са корените на гозбата, но самата дума идва от арабски „tabbaq“, което означава плосък. А името на самото ястие идва от съда, в който се приготвя. Това е специален тиган с капак, който се нарича "тапак". Правилно е и името на ястието да се казва "Пиле тапакá", но е по-разпространено като табакá. Тиганът представлява тежък съд със специален капак, който служи като преса. Това позволява месото буквално да се сплеска, да се изтъни максимално и след като се изпържи в масло и чесън да получи най-вкусната хрупкава коричка, възможна за ястие с пиле. Ето снимка, как изглежда тиганът.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Пиле табакá/тапакá

  • Hits: 8233

 

Много харесвам едно кулинарно предаване. Казва се "Kitchen Impossible". Водещата фигура е Тим Мелцер, от когото често черпя вкусни идеи. Ще ви разкажа накратко, защо харесвам това кулинарно шоу.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Кюфтета на скара с елхови връхчета

  • Hits: 1851

 

В арабския свят патладжаните са на почит и уважение. Хората ги приготвят по всякакви начини. Като започнем от салати и предястия, минем през основните и стигнем до конфитюри и различни десерти. У нас също обичаме патладжани и доста от рецептите ни са доста сходни с арабските. Разбира се, съществената разлика остава подправянето. Техните гозби са с много ароматни подправки, което придава на вкуса доза екзотика.
Рецептата, която ви предлагам днес не е нещо ново. Почти във всеки български дом се пълнят патладжани. Каймата съм подправила с кимион и малко гарам масала, което е индийска подправка, но всеки може да ползва аромати, които харесва. С други думи, сгответе ги по ваш вкус.
Новото тук, поне за мен бе начина на обработване на патладжана преди пълнене. Супер хитра идея, която веднага приложих, след като я видях в едно кулинарно предаване по немска телевизия. Ще я споделя и с вас, тъй като по този начин има възможност зеленчуците да се напълнят с възможно най-много плънка. А ако решите да опитате на вкус моята рецепта, ето я и нея.

Tags: Ястия с месо

Към рецептата...Пълнени патладжани с кайма по арабски

  • Hits: 2900
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.