Често правя различни видове плодов оцет, но никога не съм постигала такъв съвършен резултат! Рецептата ми я каза моя съседка, за което благодаря действително от сърце! Анете, жива и здрава да си! Този оцет покори вкусовите възприятия на всеки, който го опита. Толкова ароматен и вкусен, че ти идва да си го пиеш направо от шишето. Оцетът може да е от ягоди, както и от малини. Пропорциите и начинът на приготвяне си остават същите. Ето рецептата, препоръчвам да го приготвите и вие. Чудесна добавка към листни салати с плодове, а ако след това направите от него балсамов крем не се колебайте да го сервирате към сирене или прошуто, сладолед и различни свежи салати.

Tags: Сосове

Към рецептата...Балсамов ягодов/малинов оцет

  • Hits: 3613

 


Това е един много популярен френски сос за риба, пиле и език. Малко го измених, като му прибавих хрян и зелен пипер, но така се омекоти, а същевременно стана по-пикантен от пипера. Да ви е сладко.

Tags: Сосове

Към рецептата...Сос Грибиш

  • Hits: 117

Портокалов оцет

 

Обичам коледните ми подаръци за близки и приятели да са направени от мен. Наред с традиционните бисквити тази година приготвих и портокалов оцет. Толкова е ароматен, че ти идва да си пийнеш от шишето! Приготвя се много лесно и бързо, а отлежава само 2 дена. Зарадвайте приятелите си с този малък, но ценен подарък! Ценен, защото няма нищо по-скъпо от това да си го направил с двете си ръце. В тях си вложил цялата си обич, старание, вдъхновение и въодушевлението от това, че ще им доставиш удоволствие.

Tags: Сосове Коледа

Към рецептата...Портокалов оцет

  • Hits: 139

 

Всеки обича изпеченото на грил месо да е добре овкусено, ароматно и сочно. Често прибягваме до различни маринати, които ни помагат да направим перфектната скара. Вместо течна марината бих искала да ви предложа една суха натривка за месо с много интересен вкус и аромат. Наричат я Dry Rub и може да я намерите най-различни комбинации. Преди години бях купила нещо подобно на това, което ще ви представя и буквално се влюбих във вкуса. Помня, че беше микс Dry Rub от Южна Африка - идеалната суха марината за телешки стек и месо на грил.
Това, което приготвих в домашни условия изключително се доближава до търсетия от мен вкус. Натривката се приготвя за минути и съхранява се като всички останали сухи подправки. Лятото е в разгара си, гриловането също. Пригответе този уханен букет от подправки и насипете в малки шишенца или бурканчета. Със сигурност ще очаровате близки и приятели, ако им подарите малка част от този великолепен вкус!

Tags: Сосове

Към рецептата...Dry Rub-суха натривка за месо на грил

  • Hits: 96

Скордаля

 

Това е може би моят любим сос. Популярен у нас, взаимстван от гърците. По моя край, Черноморието се приготвя най-вече към пържена риба. У дома баба ми сервираше с него пържени попчета или тиквички. А аз най-много обичах да ми намаже със скордаля една филия и да ме пусне да играя навън.

Tags: Сосове Български гозби

Към рецептата...Скордаля

  • Hits: 181

 

В Черни Вит хората приготвят този гъст сос от слънчогледови семки. Изключително вкусно нещо е, непременно опитайте! На мен много ми напомня на скордалята, която баба правеше, но с орехи. Благодаря на Цонка от Черни Вит за тази вкусна идея. Тя прави този дип само с олио, слага повече мазнина за да може да стане кремообразна консистенция. Аз малко промених нещата, сложих малко олио и разредих с мляко. Наистина става много вкусно и с кисело, и с прясно мляко, вие изберете. Поднесете дипа с пръчици сурови зеленчуци. Много подхожда и на пържени тиквички, както и на постна пържена риба. Да ви е сладко!

Tags: Сосове Български гозби

Към рецептата...Дип от слънчогледови семки

  • Hits: 113
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.
Съгласен Отхвърлям