Най-вкусната гозба с печени чушки! Ще си оближете пръстите! Топла, студена, все е апетитна. Ако обичате пикантно не пропускайте да добавите люта чушка.

Tags: Безмесни ястия

Към рецептата...Печени чушки в доматено-сметанов сос

  • Hits: 28367

 

Когаго пълним патладжани обикновено отрязваме от горната част капаче и ги издълбаваме. Понякога слагаме издълбаната част в пълнежа, а понякога се чудим какво да я правим. Предлагам ви един друг начин на пълнене, който не изисква това. Патладжанът остава цял с всичката си сочна и вкусна среда, а същевременно получавате широк отвор, в който може да сложите голямо количество плънка. Вижте как.

Tags: Безмесни ястия

Към рецептата...Пълнени патладжани с картофен пълнеж

  • Hits: 12209

 

Това лятно ястие е обичано по целите Балкани. Типично е за Турция, Албания, България и Гърция. Легендата разказва, че висш духовен съновник (имам) буквално припаднал от възторг, след като съпругата му му поднесла вкусната гозба. Буквалният превод е "Припадналият имам". У нас най-вече се нарича Имамбаялдъ, като двете думи се сливат в една. Аз ще си позволя да го напиша така, както го пишат турците-"Imam bayıldı".
Вариантите за приготвяне на тази рецепта са много, но аз харесвам възможно най-семплия вариант. Ще се радвам да го опитате и вие.

Tags: Безмесни ястия

Към рецептата...Припадналият имам-Imam bayıldı/Имамбаялдъ

  • Hits: 17040

 


Представям ви едно традиционно за Индия ястие. Прави се с брашно от нахут и кисело мляко, а жълтия цвят идва от куркумата. Вариантите са много, както солени, така и сладки. Може да намерите стотици в интернет. Вижте моята рецепта и ако ви хареса я опитайте. Да ви е сладко!

Tags: Безмесни ястия

Към рецептата...Khandvi (Khandavi)

  • Hits: 2756

 

Ако използвате сушени манатарки първо ги накиснете до омекване във вода, след което добре ги отцедете. Други видове ароматни гъби са същи много подходящи. Съветвам да използвате натурално крем-сирене, а не с подправки. Така ароматите на гъбите, пармезана и лешниците в масло изпъкват много по-силно. Ако желаете да сервирате ястието с по-течен сос, увеличете количеството на прясното мляко. Не разреждайте сиренето със сметана. То е достатъчно гъсто и мазно и за мен прясното мляко е оптималния вариант.

Tags: Безмесни ястия

Към рецептата...Талятеле с крем от Philadelphia, манатарки и лешници

  • Hits: 3240

 

Кюфтенцата може да приготвите и със замразен грах, предварително бланширан. Така е по-лесно, но си заслужава труда да изроните няколко шепи пресен грах. Нежният млечен вкус ще възнагради усилията ви, повярвайте ми! Сезонът на пресния грах е доста кратък и за съжаление е само веднъж годишно. Затова наистина е удоволствие да опитаме този зеленчук в различни рецепти. Бланширането е действително 2-3 мин. Не пропускайте захарта. Тя не подслажда, а запазва наситения зелен цвят на граха.

Tags: Безмесни ястия

Към рецептата...Кюфтенца от пресен грах

  • Hits: 5326
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.